Antena Meniu Search
x

Caz şocant la maternitatea Polizu: Un bebeluș despre care medicii au spus că este sănătos tun a murit la o zi de la naştere

Le-a murit pruncul la o zi după naştere, fără ca ei să apuce să-l ţină un minut în braţe. Doi părinţi din Teleorman sunt disperaţi şi revoltaţi. Chiar dacă medicii le-au spus că au un băiat sănătos tun, bucuria lor s-a transformat rapid în lacrimi.

Vezi și

Le-a murit pruncul la o zi după naştere, fără ca ei să apuce să-l ţină un minut în braţe. Doi părinţi din Teleorman sunt disperaţi şi revoltaţi. Chiar dacă medicii le-au spus că au un băiat sănătos tun, bucuria lor s-a transformat rapid în lacrimi.

Oamenii îi acuză acum pe doctorii de la maternitatea Polizu, din Capitală, că n-au făcut nimic pentru a le salva fiul. Ei sunt convinşi că cineva, pe undeva, a greşit şi vor acum un singur lucru: dreptate.

"Am făcut cezariană. La şase fără zece, pe 23 noiembrie am născut un băieţel. Mi-a ridicat cearşaful, l-am văzut, a plâns, mi l-a dat în braţe, l-am pupat, de atunci nu-mi mai aduc aminte nimic", a povestit Gabriela Orici, mama copilului.

Acesta a fost începutul coşmarului. Unul trăit, de această dată, de tatăl copilului.

"Am urcat cu soacra mea după 5 minute, era bine, aşa mi-a spus o asistentă. A doua zi nu l-am mai găsit acolo. L-am găsit la terapie intensivă. Ni s-a spus că aerul este mai bun şi copilul poate respira mai bine", spune Marian Iulian Orici.

Totuşi, în miez de noapte, medicii i-au anunţat pe părinţi că intenţionează să-i facă o transfuzie de sânge nou-născutului. Atunci, tinerii au început să pună primele întrebări.

"La orele patru au venit iar şi ne-au spus că este ceva grav şi ne roagă frumos să venim să vedem. Ni s-a spus că a avut pneumonie, convulsie şi i-a explodat un plămân. Ea (n.r. - asistenta) cu un balon, cu un furtunaş, la copil, îl ţinea practic în viaţă", a povestit bărbatul.

Şi astfel de manevre au continuat, spune tatăl băiatului, până dimineaţa, până când au apărut medicii specialişti.

Atunci, la ora 10.00, părinţii au fost informaţi că starea copilului este extrem de gravă, şansele de supravieţuiri fiind extrem de mici.

Decesul copilului a survenit, se pare, din cauza unui accident vascular cerebral. Părinţii lui au fost anunţaţi abia după patru ore.

"Trebuia ca noi părinţii să fim anunţaţi, să ne zică uite domnule, nu mai are mult de trăit, luaţi-vă la revedere de la el. Copilul ăsta a murit aşa, fără să-l ţină nimeni de mână, de asta vrem să aflăm ce s-a întâmplat", a declarat mama copilului.

Părinţii băiatului sunt siguri că cineva a greşit când fiul lor se lupta pentru viaţă şi vor să se facă dreptate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Caz şocant la maternitatea Polizu: Un bebeluș despre care medicii au spus că este sănătos tun a murit la o zi de la naştere