Antena Meniu Search
x

Borsul de peste din Delta i-a cucerit pe straini

Ivan Patzaikin se apleaca si ia din Dunare o oala cu apa. Pune in ea de toate si, cat ai zice, peste, borsul e gata. Si nici un bors din lume nu e mai bun decat cel din Delta

Vezi și

Si, n-o spune Ivan, n-o spunem noi. O spun jurnalistii de pe toate continentele care au fost invitati oficial inn Delta. Si, dupa ce frumusetile Deltei i-au fascinat, ziaristii s-au jurat ca vor promova obiectivul UNESCO si in tara lor.

Ceaunul e plin, iar pe malul drept al bratului Sfantul Gheorghe, in inima Deltei, localnicii ii asteapta pe turisti cu bunatati. Printre ei Ivan Patzaichin si Tessa Dunlop - jurnalist BBC. La borsul de peste, Ivan Patzaichin este expert. "E foarte buna. Facuta cu apa de Dunare. Asta este cel mai important lucru", spune Patzaichin. Iar pentru Tessa Dunlop, jurnalist BBC, borsul de peste e un deliciu. De Romania, s-a indragostit iremediabil in urma cu 20 de ani. Si de atunci, a scris chiar si o carte despre tara noastra. "Este ceva deosebit aici, putin salbatic".

Frumusetile Deltei Dunarii i-au cucerit pe totii strainii veniti pe meleaguri romanesti. "Cel mai frumos lucru despre Romania este ca este inca neatinsa. Este inca virgina, neatinsa, naturala", spune Taleb Rifai, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului.

O noapte de cazare in Delta costa intre 50 si 400 de lei. In medie, insa, cheltuiala zilnica a unui turist cu cazarea, masa, transportul pe apa si excursiile ajunge la 280 de lei. "Am finantat si vom finata in continuare tot felul de programe care vizeaza promovarea Deltei Dunarii ca destinatie turistica europeana", a declarat Razvan Filipescu, presedinte Autoritatea Nationala pentru Turism.

Anul trecut mai bine de 80.000 de turisti s-au cazat in Delta si au cheltuit aproximativ 10 milioane de euro. Ar putea fi si mai multi. Pana la finalul acestui an, Delta ar putea avea un brand propriu cu care sa fie vizibila peste tot in lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Borsul de peste din Delta i-a cucerit pe straini