Antena Meniu Search
x

Broască ţestoasă, deţinută ilegal de un constănţean. Bărbatul a încercat să o vândă pe internet: a fost eliberată de autorităţi

O broască ţestoasă a fost eliberată din captivitate de autorităţi şi redată mediului natural. Exemplarul era deţinut ilegal de un constănţean, care încercase să o vândă pe internet.

de Redactia Observator

la 12.06.2023, 22:27

Broască ţestoasă, deţinută ilegal de un constănţean. Bărbatul a încercat să o vândă pe internet
Broască ţestoasă, deţinută ilegal de un constănţean. Bărbatul a încercat să o vândă pe internet - Garda de Mediu

Garda de Mediu Constanţa a anunţat, luni, că broasca ţestoasă era deţinută ilegal de o persoană din comuna Oltina. 

"Împreună cu reprezentanţi ai IPJ Constanţa şi inspectori din cadrul DSVSA s-au efectuat verificări în satul Răzoarele, comuna Oltina, în urma unei reclamaţii adresată de către o asociaţie pentru protecţia animalelor. Pentru identificarea speciei, s-a colaborat cu Universitatea Ovidius Constanţa - Facutatea de Ştiinte ale Naturii şi Ştiinte Agricole", a transmis Garda de Mediu.

Bărbatul a încercat să o vândă pe o reţea de socializare

"Specialistul universităţii a confirmat că exemplarul face parte din specia Testudo Greaca (broasca ţestoasă dobrogeană) şi este specie de interes comunitar, inclusă în Anexa 4 din OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, fiind interzisă deţinerea acesteia. Conform legii, deţinerea, transportul, vânzarea sau schimburile în orice scop, precum şi oferirea spre schimb sau vânzare a exemplarelor luate din natură, constituie infracţiune", a precizat Garda de Mediu. 

Persoana respectivă a declarat autorităţilor că a găsit broasca ţestoasă în zona Băneasa, i s-a făcut milă de ea şi a luat-o acasă pentru a o îngriji. Ulterior, a încercat să o vândă şi a postat un anunţ în acest sens pe o pagină de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Broască ţestoasă, deţinută ilegal de un constănţean. Bărbatul a încercat să o vândă pe internet: a fost eliberată de autorităţi