Antena Meniu Search
x

Bucurestenii vor putea plati prin SMS calatoriile cu metroul

Calatoria cu metroul poate fi platita si prin SMS la numarul 1700, incepand de luna aceasta. O calatorie costa 50 de eurocenti, aproximativ doi lei.

„Clientii Orange si Vodafone pot plati o calatorie cu metroul prin transmiterea unui SMS la numarul scurt 1700, primind confirmarea platii imediat, tot prin SMS. De asemenea, ei pot opta si pentru cumpararea a 2 sau 10 calatorii, trimitand textul 2C sau 10C la numarul scurt: 1700.

Pretul unei calatorii este de 0,50 euro, pentru 2 calatorii este de 0,90 euro, iar 10 calatorii costa 3,25 euro, tarifele fiind exprimate fara TVA.

Accesul in statie se va face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate in statiile de metrou, in zona de acces peron. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind in timp real daca in contul clientului exista calatorii valide si permitand accesul catre peron. Mai multe detalii sunt disponibile prin apel la 1826, tarif normal.

Acest nou sistem de acces in statiile de metrou a fost testat anul trecut si a fost considerat fiabil dupa procesarea a peste 10.000 de validari in cele 7 statii pilot.

Astfel, Metrorex a decis sa vina in sprijinul calatorilor si sa extinda experimentul la nivelul intregii retele de transport”, se arata intr-un comunicat al Metrorex.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Bucurestenii vor putea plati prin SMS calatoriile cu metroul