Antena Meniu Search
x

Burgerul vegetal, o bombă calorică

Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cel care conţine carne. Dacă îl mâncăm, însă, cu cartofi prăjiţi şi sosuri, efectul este invers. Burgerul vegetal îngraşă la fel de mult ca cel care conţine carne.

de Redactia Observator

la 20.08.2019, 21:59

Vezi și

Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cel care conţine carne. Dacă îl mâncăm, însă, cu cartofi prăjiţi şi sosuri, efectul este invers. Burgerul vegetal îngraşă la fel de mult ca cel care conţine carne. Nutriţioniştii ne învaţă cum să facem din el un preparat bun de consumat şi în diete.

Între două jumătăţi de chiflă se aşează chifteaua, sută la sută vegetală. Are morcovi, broccoli, ceapă şi cartofi şi este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cea cu carne din clasicul buger american. 

În plus, poate fi preparat foarte uşor, chiar şi acasă. 

Dacă burgerul clasic, din carne, are 600 de calorii şi 15 grame de grăsimi saturate, răspunzătoare pentru creşterea colesterolului, cel vegetal are cu 200 de calorii mai puţin. Pericolul pentru siluetă vine însă din sosurile adăugate. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Burgerul a devenit unul dintre cele mai comandate preparate din lume şi se regăseşte în 18% dintre comenzile restaurantelor. Bucureşti, Cluj-Napoca şi Brașov sunt în topul orașelor din ţară în care se comandă cei mai mulți burgeri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Burgerul vegetal, o bombă calorică