Antena Meniu Search
x

Caini fara pedigree, vanduti la preturi de patrupezi de rasa

Vanzarea cainilor de rasa a devenit o afacere profitabila in Romania. Nu doar pentru crescatorii de animale, ci si pentru cei care se ascund in spatele unor asa-zise canise oficiale.

Vezi și

Pe site-urile lor, apar zeci de rase la vanzare, pui adusi la comanda, din strainatate, si chiar oferte de transport la domiciliu. Doar ca, daca nu sunteti atenti la acte, puteti plati bani frumosi pentru caini care nu sunt, cu adevarat, de rasa.

„Eu, pana acum, puiutii i-am dat cu 1.000 de euro, nediscutabil. Asta este campionul Romaniei, 3.000 de euro am dat pe ea. 3.000 de euro costa peste tot”, atat cere pentru un pui o crescatoare de animale filmata cu camera ascunsa.

Un pret important pentru buzunarele oricarui iubitor de animale de pe la noi, dar, aparent, justificat pentru femeia care pretinde ca este crescatoare de caini de rasa. Doar ca atunci cand I s-a cerut dovada, nu a putut prezenta un pedigree pentru puiuti.

Pentru obtinerea pedigree-ului, crescatorul trebuie sa se prezinte la asociatia chinologica de care apartine in maximum trei luni de la nastere si sa declare numarul si parintii puilor. Daca ascendentii au certificat de origine, il mostenesc si puii, si cainii care nu au avantajul unor parinti celebri pot obtine un certificat de pedigree daca sunt arbitrati la doua expozitii nationale de frumusete. Taxele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Caini fara pedigree, vanduti la preturi de patrupezi de rasa