Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cal rănit, legat în pădure şi lăsat momeală pentru urşi, în Bistriţa. Poliţia face anchetă (video)

Un cal rănit, legat în pădure şi lăsat momeală pentru urşi, în Bistriţa. Poliţia face anchetă, indentificând deja autorii şi chemându-i la audieri.

de Cosmin Stăniloiu

la 09.09.2019 , 20:27

Cal rănit, momeală pentru urşi Cal rănit, legat în pădure şi lăsat momeală pentru urşi, în Bistriţa. Poliţia face anchetă - Captură video

Un cal rănit, legat în pădure şi lăsat momeală pentru urşi, în Bistriţa. Poliţia face anchetă, indentificând deja autorii şi chemându-i la audieri.

Un filmuleț un un cal rănit lăsat pradă urșilor în Munții Rodnei, în zona comunei Romuli, care a fost postat de Agent Green pe pagina lor de Facebook, a stârnit multă indignare printre internauți. Autorul faptei ar fi un membru al Asociației de Vânătoare Montana Coșbuc, asociație care a mai avut în trecut probleme similare. 

În imaginile surprinse de surse ale organizației de mediu se vede un presupus vânător, membru al Asociației de Vânătoare Montana Coșbuc, care trage dintr-o remorcă un cal în agonie. VIDEO AICI

Articolul continuă după reclamă

"Parcul Național Munții Rodnei, 7 septembrie 2019, comuna Romuli.

Pe acelaşi subiect

Cal viu torturat, legat și târât în pădure. Potrivit sursei Agent Green, actul de cruzime a fost comis pe 7 septembrie în Parcul Național Munții Rodnei pe raza comunei Romuli, iar autorii ar fi membri ai Asociației de Vànătoare Montana Coșbuc care au dus calul în pădure drept momeală pentru a vâna urși. Autovehiculul din filmare are numărul de înmatriculare BN 59 SAL. Rugăm Politia Romana să investigheze de urgență acest caz absolut revoltător, să prindă făptași, să aplice pedepsele maxime prevăzute de lege și să aducă la cunoștința publicului toate aceste aspecte", au scris cei de la Agent Green pe pagina lor de Facebook.

"În urma vizualizării imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud împreună cu cei ai Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au autosesizat și au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “rănirea și schingiuirea animalelor”, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

De asemenea, au fost sesizate pentru efectuarea de verificări de specialitate Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Garda Forestieră.

Polițiștii au identificat persoanele implicate și efectuează în continuare cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.", a declarat în urmă cu puțin timp, Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, citată de Gazeta de Bistriţa.

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Cal rănit, legat în pădure şi lăsat momeală pentru urşi, în Bistriţa. Poliţia face anchetă (video)