Antena Meniu Search
x

Cămătar arestat de polițiștii arădeni. Cerea o dobândă de 100% lunar

Polițiștii arădeni au reținut un bărbat suspectat de camătă, care ar fi făcut cel puțin 20 de victime. Acesta percepea o dobândă lunară de 50-100% și cerea cardurile și cărțile de identitate ale victimelor pentru a garanta împrumuturile.

Cămătar din Arad
Un bărbat suspectat de camătă, care a făcut cel puţin 29 de victime, a fost reţinuţi de către poliţişti - Poliția Română

Polițiștii arădeni au reținut miercuri un bărbat suspectat de camătă, care ar fi făcut cel puțin 20 de victime. Acesta percepea o dobândă lunară de 50-100% și cerea cardurile și cărțile de identitate ale victimelor pentru a garanta împrumuturile.

”La data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii oraşului Chişineu Criş, judeţul Arad, au efectuat o percheziţie, la domiciliul unui bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vânători, bănuit de efectuarea unor operaţiuni financiare fără drept”, a anunţat, miercuri, Poliţia Română.

Din cercetări a reieşit că, începând din anul 2016, bărbatul ar fi dat mai multor persoane, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani.

”Acesta ar fi perceput o dobândă lunară între 50% şi 100% din suma acordată. Pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celor împrumutaţi cărţi de identitate şi carduri bancare de salarii. În urma percheziţiei domiciliare, au fost găsite şi ridicate 17 carduri bancare, 6 cărţi de identitate şi alte înscrisuri, precum şi 15.600 de lei şi 70 de euro. Au fost identificate până în prezent 29 de persoane vătămate”, au mai precizat poliţiştii.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor Judecătoriei Chişineu-Criş, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de camătă.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cămătar arestat de polițiștii arădeni. Cerea o dobândă de 100% lunar