Antena Meniu Search
x

Când ar putea fi reintroduse restricţiile COVID-19 în România? Anunţul ministrului Sănătăţii

Autorităţile vor putea lua în dezbatere reintroducerea restricţiilor cauzate de COVID-19 în momentul în care jumătate din paturile de la ATI alocate în acest sens vor fi ocupate, spune Alexandru Rafila: "Nu aş vrea să plecăm cu concluzia de aici că deja s-a stabilit un mecanism".

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 15:38

Când ar putea fi reintroduse restricţiile COVID-19 în România? Anunţul ministrului Sănătăţii
- Shutterstock, imagine ilustrativă

"Preocuparea noastră a fost legată de propunerile de ridicare etapizată a restricţiilor, au fost făcute în corelaţie cu numărul de persoane internate în spital şi mai ales cu numărul de persoane internate în secţiile de terapie intensivă. Atât timp cât această infecţie nu va afecta sau va avea un impact mic asupra capacităţii de acordare a asistenţei medicale, nu vor fi niciun fel de probleme. Vom monitoriza acest lucru şi probabil că dacă va exista un trend rapid ascendent care să ducă, de exemplu, la aglomerarea secţiilor de terapie intensivă, împreună cu cei care au această expertiză de la nivelul instituţiilor de sănătate publică şi, bineînţeles, cu ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului, vom veni ca să putem să discutăm o astfel de problemă, dar nu aş vrea să plecăm cu concluzia de aici că deja s-a stabilit un mecanism prin care restricţiile vor fi reintroduse", spune ministrul Sănătăţii.

Rafila: "Instaurarea unor noi restricţii Covid depăşeşte competenţa şi puterea Ministerului Sănătăţii"

Alexandru Rafila spune că instaurarea unor noi restricţii în contextul pandemiei de COVID-19 "depăşeşte competenţa şi puterea Ministerului Sănătăţii".

"Instaurarea unor restricţii depăşeşte competenţa şi puterea Ministerului Sănătăţii. Noi ne referim la partea profesională, care ţine de asigurarea diagnosticului, evaluării, tratamentului şi informării regulate a populaţiei. Avem în fiecare zi un buletin informativ cu foarte multe amănunte. Toate lumea poate să înţeleagă, să vadă care este evoluţia", a declarat ministrul Sănătăţii la România TV.

Bilanț coronavirus în România, 23 martie

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.521 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 619 mai puține față de ziua anterioară. 552 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Când ar putea fi reintroduse restricţiile COVID-19 în România? Anunţul ministrului Sănătăţii