Antena Meniu Search
x

Când începe Postul Paştelui 2023. Este cel mai lung post din an

Toţi românii sunt cu gândul la intrarea în Noul An, în această perioadă, iar mulţi dintre ei în mod cert se gândesc inclusiv la posturile pe care trebuie să le ţină peste an.

de Redactia Observator

la 27.12.2022, 12:55

Când începe Postul Paştelui 2023. Este cel mai lung post din an
Când începe Postul Paştelui 2023. Este cel mai lung post din an - Shutterstock
  • Postul Paştelui 2023 începe pe 27 februarie.

Cel mai lung post din an este Postul Paştelui 2023, care începe luni, 27 februarie. Postul Sfintelor Paşti ţine până sâmbătă, 15 aprilie, duminică, 16 aprilie, fiind prima zi de Paşti.

Postul Paştelui este cel mai lung şi cel mai greu din an. Pe de o parte pentru că ţine în jur de 50 de zile, pe de altă parte pentru că sunt foarte puţine dezlegări la peşte, iar în rest credincioşii nu au voie să consume ouă, lapte, brânză sau carne. 

Zile cu dezlegare la peşte în postul Paştelui 2023

După cum spuneam, Postul Paştelui 2023 începe pe 27 februarie. Din acea zi, credincioşii nu mai au voie să consume produse ce provin de la animale, respectiv ouă, lapte, brânză sau carne.

Pe acelaşi subiect

Excepţie fac anumite zile în care se face dezlegare la peşte. În Postul Paştelui 2023, zilele respective sunt sâmbătă, 25 martie, când avem Buna Vestire, şi duminică, 9 aprilie, când avem Floriile, respectiv Intrarea Domnului în Ierusalim.

Există zile, cum ar fi Vinerea Mare, când se recomandă chiar ţinerea de post negru şi, de asemenea, trebuie precizat că în zilele din Postul Paştelui 2023 nu se fac nunţi.

Când pică celelalte posturi mari din 2023

Postul Paştelui nu este singurul care se ţine peste an. Mai avem Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului şi Postul Naşterii Domnului.

În 2023, Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel se ţine în perioada 12-28 iunie, Postul Adormirii Maicii Domnului se ţine în perioada 1-15 august, iar Postul Naşterii Domnului se ţine din 14 noiembrie şi până în Ajunul Crăciunului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Când începe Postul Paştelui 2023. Este cel mai lung post din an