Antena Meniu Search
x

Cartierele rezidenţiale, adevărate GHENE de gunoi! Mormane de mizerie stau întinse lângă blocurile de locuinţe

S-au lipit gunoaiele de Capitală mai ceva ca scaiul de haine. Oraşul este înconjurat de terenuri pe care au fost abandonate deşeuri sau resturi din şantiere. Cartierele rezidenţiale şi tonele de mizerie parcă îşi împart fiecare metru pătrat de verdeaţă.

Vezi și

S-au lipit gunoaiele de Capitală mai ceva ca scaiul de haine. Oraşul este înconjurat de terenuri pe care au fost abandonate deşeuri sau resturi din şantiere. Cartierele rezidenţiale şi tonele de mizerie parcă îşi împart fiecare metru pătrat de verdeaţă.

La marginea unui cartier nou din Rahova, mormanul de gunoaie a crescut după ultima iarnă. Acolo a fost cărată mai întâi zăpada din oraş. Apoi au venit camioanele cu gunoi. Acum, locatarii sunt vecini cu un adevărat depozit.

Centura Bucureştiului colcăie şi ea de mizerie: maşini abandonate, animale moarte, resturi în putrefacţie sau un covor de pet-uri. 

Imaginile vă pot duce cu gândul la un sat uitat de lume şi de autorităţi, şi neglijat de locuitori. Drumul e lung, mărginit de un câmp acoperit cu gunoaie, dar străbate chiar un cartier bucureştean.

De la periferie, este drept, dar zona a prezentat un mare interes pentru dezvoltatorii imobiliari.

Conform site-ului, construcţia cartierului a început în anul 2012. Acum sunt peste 20 de blocuri întinse pe patru hectare şi peste 1500 de apartamente finalizate. În prezentare, însă, nu există nici o avertizare pentru cei interesaţi să cumpere o locuinţă.

"În imediata vecinătate a ansamblului se află mai toate punctele de interes major cum ar fi: instituţii de învăţământ, unităţi spitaliceşti, grădiniţe şi creşe, mari centre comerciale şi hipermarketuri, centre de afaceri."

Locatarii nu s-au plâns, la început. Dar, din această iarnă, gunoiul a ajuns să le bată la uşă. Practic, terenul pe care se aruncă mizeria a devenit mai mare decât cel pe care s-a construit cartierul.

Oamenii susţin că mai întâi au venit maşinile cu zăpadă. Apoi au tot continuat să apară camioane care descărcau mizerie pe acel teren. Tot ce vedeţi în aceste imagini s-a adunat în ultimele două luni.

Şi este doar la un gard distanţă de câteva mii de suflete. Unii locatari au făcut plângere la Garda de Mediu din Bucureşti. Reclamaţia lor a fost mai mult plimbată decât rezolvată.

Centura care înconjoară oraşul arată şi ea ca o nesfârşită groapă de gunoi. Resturi de orice zac pe marginea drumului, deşeuri menajere sunt aruncate chiar în buza lacului Cernica, iar şanţurile sunt acoperite de un covor de pet-uri şi ambalaje.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cartierele rezidenţiale, adevărate GHENE de gunoi! Mormane de mizerie stau întinse lângă blocurile de locuinţe