Antena Meniu Search
x

Video Carantina din judeţul Ilfov, de la teorie la practică. Restricţii respectate mai mult în fața camerei de filmat

O singură localitate în scenariul verde în tot judeţul Ilfov. Infectările cresc rapid, iar rând pe rând, localităţile intră în carantină. Zeci de echipaje de poliţie ar trebui să vegheze la buna respectare a restricţiilor. În teorie. Practica arată cu totul altceva.

de Bogdan Ocnaru

la 02.04.2021, 21:21

Vezi și
  • În teorie, zeci de echipaje de poliţie ar trebui să vegheze respectarea restricţiilor din judeţul Ilfov

Comuna Snagov, judeţul Ilfov. Incidenţă de 10,43 la mie. Deci carantină. Filtre mixte de poliţişti şi jandarmi supraveghează intrările şi ieşirile. În mijlocul comunei, pe un şantier privat, zeci de muncitori lucrează la o parcare. Nimeni n-are mască, deşi poliţiştii sunt la doi paşi. 

''Aţi apucat să trageţi un cadru cu ei, acolo...fără mască? 

Da!

Foarte rău!

Pe acelaşi subiect

De ce? 

Aşa. Acum o să vină...Uite, ăia nu aveau mască, acolo, şi tu ai stat în filtru şi nu i-ai atenţionat. O să trebuiască să iau legătura cu cineva din conducere, să-i atenţionez să poarte. 

Având în vedere că e spaţiu public, nimeni nu poartă mască. 

(scoatem camera ascunsă)

Dumneavoastră sunteţi cel care coordonează activitatea pe şantier?

Da! 

Vă rog frumos să atenţionaţi toţi lucrătorii să poarte masca de protecţie! Şi dumneavoastră să o puneţi peste nas! 

Sunt foarte mulţi şi, din păcate, trebuie să-i sancţionez, în cazul în care constat că nu se poartă mască.''

Ilfov este cel mai afectat judeţ din întreaga ţară

Primarul n-a vrut să ne spună de ce e incidenţa atât de mare în comună. Pe de altă parte, nici angajaţii lui nu-şi bat capul cu măsurile de protecţie. 

Corbeanca, Ilfov. 11,01 incidenţă. Altă carantină, alt filtru. În timp ce jandarmul vorbeşte liniştit la telefon, şoferii intră şi ies din localitate după bunul plac. Iese din maşină abia după ce vede că e filmat. Îşi cheamă colegul poliţist şi se apucă de treabă.

Abia în Baloteşti pare că situaţia e luată în serios. Localitatea e în carantină de o săptămână, cu rata de infectare peste 11 la mia de locuitori. 

Ilfov este cel mai afectat judeţ din întreaga ţară. Din 40 de localităţi, 25 sunt carantinate, 14 sunt în scenariile galben şi roşu, iar una singură, Petrachioaia, este verde, cu incidenţă mai mică de 3 la mie. Potrivit specialiştilor, aproape toate cazurile de infectare provin din Capitală, oameni care lucrează în Bucureşti, dar care locuiesc în zona metropolitană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Carantina din judeţul Ilfov, de la teorie la practică. Restricţii respectate mai mult în fața camerei de filmat