Antena Meniu Search
x

Video Cardul european pentru tineret, disponibil gratuit, chiar din primăvară. Ce beneficii oferă

Gabriela Firea a anunțat că tinerii din România vor beneficia gratuit, din primăvară, de cardul european pentru tineret. Ministrul Familiei a transmis că este în linie dreaptă și cu reorganizarea instituţiilor din ţară, în urma separării activităţilor de sport şi tineret.

de Redactia Observator

la 19.12.2022, 20:20

Vezi și

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă, luni, că tinerii din România vor avea acces la cardul european destinat lor încă din primăvară. Cardul este folosit de peste 6 milioane de tineri europeni.

Cardul european pentru tineret va fi disponibil pentru tinerii din România, gratuit, chiar din primăvară! Pregătim documentele care vor ajunge pe masa Guvernului pentru parafarea parteneriatului cu Asociaţia Cardului European pentru Tineret, prezentă în 38 de ţări europene şi are 40 de organizaţii membre”, a transmis, luni, Gabriela Firea.  

Ce beneficii oferă cardul european de tineret

Potrivit acesteia, orice tânăr din România va putea avea un astfel de card care să-i ofere beneficii şi reduceri la cumpărături, teatru şi film, transport în comun sau muzee, aşa cum au peste 6 milioane de tineri europeni, relatează News.ro

Pe acelaşi subiect

”Colaborăm cu Asociaţia Pentru Mobilitate Europeană, organizaţia naţională membră a Asociaţiei Cardului European pentru Tineret. Foarte important, cardul va fi gratuit”, a mai transmis Firea.  

Aceasta a precizat, de asemenea, că, în paralel, este în linie dreaptă cu reorganizarea instituţiilor din ţară, în urma separării activităţilor de sport şi tineret. 

În bugetul pe anul 2023, avem 100 milioane de lei pentru operaţionalizarea Direcţiilor Judeţene pentru Familie şi Tineret. Fiecare dintre cele 42 de instituţii are nevoie de minimum 16 angajaţi pentru a funcţiona şi nu poate un specialist în sport să preia atribuţii pentru tineret, familie sau natalitate”, a mai transmism ministrul Familiei.  

Firea a precizat că Guvernul a aprobat suplimentarea numărului de angajaţi acolo unde a fost necesar. 

De exemplu, la direcţiile din Călăraşi şi Ialomiţa am preluat doar 4 angajaţi, iar la Arad sau Sălaj câte 5 persoane. Insuficient şi va fi nevoie să angajăm. Acum, din cele 923 de posturi din toate direcţiile judeţe avem ocupate doar o treime, 361 mai exact, de specialiştii preluaţi din fostele direcţii judeţene de sport şi tineret. Pentru restul, pregătim angajări pentru că ne dorim să fim în contact direct cu tinerii şi familiile din toată ţara”, a mai precizat Firea.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cardul european pentru tineret, disponibil gratuit, chiar din primăvară. Ce beneficii oferă