Antena Meniu Search
x

Carne veche cu etichetă nouă

Înainte să plece către magazinele din ţară, carnea alterată era reambalată într-un depozit din Cluj. Acolo este firma mamă, cea care aducea carnea în ţară

Vezi și

Firmele din România achiziţionează în principal carne şi ouă din UE: Olanda, Polonia, Marea Britanie, Germania, fără plată TVA, conform prevederilor legale, ulterior marfa fiind vândută către beneficiarul final fără adăugarea TVA-ului.

O altă modalitate constă în înregistrarea de către partea română a reţelei, după achiziţionarea reală a mărfurilor din alte state UE, de livrări fictive către firme fantoma din alte state comunitare, coordonate de către partea străină a reţelei, neindentificata încă. Marfă este livrată scriptic în Bulgaria , Ungaria sau Cipru, pentru neîcarcarea firmelor româneşti cu TVA la plată, marfa fiind de fapt vândută pe piaţa românească fără înregistrarea în contabilitate la negru unor lanţuri comerciale.

Reţeaua cumpăra din UE direct prin firme fantomă ale reţelei şi o vinde pe piaţa internă la negru, la un preţ apropiat de valoarea mărfii cu TVA, însă mult sub preţul pieţei, fapt ce reprezintă concurenţă neloială.

O altă modalitate de acţiune a reţelei presupune livrarea către marii de către marii producători de pe piaţa de carne din România de marfă către firme din UE, de unde marfa se întoarce în România prin firme paravan, care ulterior sunt abandonate, iar produsele sunt vândute pe piaţa internă fără înregistrarea tranzacţiilor.

Procurorii DIICOT au descins în această dimineaţă la peste 100 de adrese. Anchetatorii au destructurat o grupare care ar fi făcut evaziune fiscală şi un prejudiciu de peste patru milioane de euro. Printre cei vizaţi se numără un funcţionar OPC Cluj câz şi un poliţist de frontieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Carne veche cu etichetă nouă