Carnea de miel, mai ieftină ca anul trecut! Cât vom plăti anul acesta pentru masa de Paşte
În săptămâna mare, românii îşi încep ziua de muncă la piaţă. Încă de dimineaţă tarabele cu miei au clienţi. Oamenii se grăbesc să prindă cele mai bune oferte chiar de la producători. Şi au noroc, pentru că mielul este mai ieftin chiar şi cu 10 la sută faţă de anul trecut. Atraşi de preţul mic, dar şi de gust, mulţi aleg pentru masa de Paşte iezii.
În săptămâna mare, românii îşi încep ziua de muncă la piaţă. Încă de dimineaţă tarabele cu miei au clienţi. Oamenii se grăbesc să prindă cele mai bune oferte chiar de la producători. Şi au noroc, pentru că mielul este mai ieftin chiar şi cu 10 la sută faţă de anul trecut. Atraşi de preţul mic, dar şi de gust, mulţi aleg pentru masa de Paşte iezii.
Aşa au arătat pieţele astăzi, încă de la primele ore. Vânzătorii n-au stat o clipă. Au tranşat miei şi iezi şi, unde s-a putut, au stat şi la negocieri cu clienţii.
În pieţele din ţară preţul unui kilogram de miel în carcasă a pornit de la 21 de lei. Un preţ mai mare l-a avut pulpa de miel.
Mulţi bucureşteni au optat, totuşi, pentru carnea de ied. Au motivele lor.
Negocieri pentru mielul sau iedul de Paşte s-au purtat şi în ţară. La Braşov producătorii şi-au aşteptat clienţii cu marfă mai ieftină decât anul trecut. Speră ca în zilele următaore să vină şi clienţi mai mulţi.
Pentru unii, poate să fie şi mai mult. De Paşte, sunt şi români care nu se uită la bani.
În medie, românii aleg miei cu o greutate între 8 şi 12 kilograme şi dau pe ei până în 250 de lei. În magazine, preţurile sunt chiar şi 10 lei mai mari, pe kilogram.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰