Antena Meniu Search
x

Copiii sub 14 ani ar putea să aibă cărți de identitate, la solicitarea părinților

Copiii sub 14 ani ar putea să aibă cărţi de identitate, asta dacă părinţii solicită acest lucru. Deputații au adoptat un proiect de lege în acest sens. Acelaşi proiect prevede eliberarea cărților de identitate cu cip.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 15.07.2020, 23:15

Vezi și
  • Din august anul viitor, românii nu vor mai putea să călătorească în afara țării dacă nu au cărți de identitate cu cip.

Indiferent de vârsta copilului, părinții vor fi singurii care vor putea solicita să fie eliberat buletinul electronic pentru acesta. Noul buletin va fi valabil doar doi ani, dacă vorbim de un copil cu vârsta de până în 14 ani. 

Până în august, anul viitor, țara noastră trebuie să schimbe cărțile de identitate. Este o regulă impusă de Uniunea Europeană și fără acest document, nu vom mai putea călători în afara țării. 

Noul buletin electronic cu cip va fi de mărimea unui card bancar și va putea ține loc și de card de sănătate. Va include o imagine facială și două amprente. De asemenea, actul normativ prevede să poată fi eliberate și cărți de identitate electronice și simple, fără cip. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Copiii sub 14 ani ar putea să aibă cărți de identitate, la solicitarea părinților