Video

Cățel resuscitat minute în șir la Galați, după ce un apartament a luat foc. Eforturile pompierilor SMURD, în zadar

De Dragoş Cuzuban.
Publicat: 24.02.2021, 22:34.
Actualizat: 24.02.2021, 22:35

Panică printre locatarii unui bloc din centrul oraşului Galaţi, după ce pe fereastra unui apartament de la primul etaj au început să iasă nori negri de fum. O femeie de 87 de ani a ajuns la spital, iar căţelul ei a murit, în ciuda eforturilor depuse de pompieri, care l-au resuscitat minute în şir în speranţa că-l vor salva. 

Incendiul izbucnit în dormitorul apartamentului de la primul etaj nu a fost violent, dar a ars mocnit. Fumul gros a umplut casa scării şi a ajuns până la ultimele etaje. Alertaţi, pompierii au intervenit cu două autospeciale şi au evacuat tot blocul. 12 locatari au reuşit să iasă singuri, restul au avut nevoie de sprijinul salvatorilor, printre aceştia şi 2 copii.

În apartament se afla o bătrână, care a fost preluată de paramedicii de la SMURD şi transportată la spital. Nepoata acesteia, în vârstă de 26 de ani, a suferit doar un atac de panică. Din păcate, nimeni nu s-a mai gândit la căţelul familiei, care a fost descoperit de pompieri într-o cameră.

Deşi pompierii au sperat la o minune, în ciuda eforturilor, căţelul a murit

Lt. col. Eugen Chiriță, purtător de cuvânt ISU Galați: Din păcate nu au reuşit să-l resusciteze, căţelul familiei, da... Bătrâna a fost transportată la spital, dar din ce am înţeles de la echipajele medicale este în afara oricărui pericol, a suferit doar o intoxicaţie cu fum.

Pompierii bănuiesc că incendiul ar fi pornit de la o ţigară uitată aprinsă.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.