Antena Meniu Search
x

Daune de peste patru milioane de euro pentru parintii bebelusilor arsi la Maternitatea Giulesti

Dupa trei ani in care durerea unor mame nu le-a uscat lacrimile de pe obraz, magistratii au dat verdictul in dosarul Giulesti. Aproape 4,5 milioane de euro valoreaza viata celor sase bebelusi morti in cea mai cumplita tragedie dintr-un spital romanesc.

Vezi și

Magistratii au hotarat ca vina cea mare pentru masacrul de la Giulesti o poarta asistenta si electricianul. Singurii care au primit pedeapsa cu executare. Doi ani dupa gratii pentru sase vieti.

16 august, ora 18 si 24 de minute. Are loc cea mai mare tragedie dintr-un spital din Romania. Trei nou-nascuti mor pe loc, arsi in incubatoarele de la terapie intensiva. Alti trei inceteaza sa mai respire cateva ore mai tarziu. Cinci bebelusi supravietuiesc miraculos, cu rani grave, scosi cu pretul vietii de salvatori din maternitatea mortii.

Acum, la trei ani de la tragedie, judecatorii spun ca fiecare viata pierduta valoreaza aproape 500.000 de euro.

Dupa ce a cerut dovezi peste dovezi, instanta a decis: asistenta Florentina Carstea , care era de serviciu in ziua incendiului in salonul de Terapie Intensiva nou-nascuti, trebuie sa faca doi ani si doua luni de inchisoare. Nu e verdict definitiv, asa ca, deocamdata, asistenta poate munci in continuare la maternitatea Giulesti.

Doi ani de inchisoare, cu executare, a primit si electricianul Gigel Oprea , omul care a facut instalatia improvizata de la care a pornit incendiul.

Seful Serviciului tehnic  a primit o pedeapsa de doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare.

Bogdan Marinescu, managerul de atunci al maternitatii, a primit o amenda penala de 6.500 de lei, iar seful sectiei neonatologie, medicul Adrian Toma, judecat pentru neglijenta in serviciu, a fost achitat.

Pana la o decizie finala, nici despagubirile nu vor fi platite. In total, cele 11 familii care fie si-au pierdut copiii, fie i-au vegheat luni sau chiar ani in sir pana si-au revenit, ar trebui sa primeasca peste patru milioane de euro.

Cate 600.000 de euro pentru familiile Benga, Pauna, Bostan si Dragomirescu, jumatate de milion de euro pentru familia Florescu si 200.000 de euro pentru familia Damian. Toti - parintii copiilor morti. Pentru copiii ramasi in viata, instanta a decis plata unor despagubiri intre 190.000 si 700.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Daune de peste patru milioane de euro pentru parintii bebelusilor arsi la Maternitatea Giulesti