Antena Meniu Search
x

Video Ce amendă primești dacă completezi greșit formularul de recensământ

Nu prea vrem să ne numărăm singuri. Început de mai bine de o săptămână, recensământul bate pasul pe loc. Dacă în unele cazuri oamenii pur şi simplu nu ştiu cum să procedeze, alţii refuză categoric. Autorităţile atrag atenţia că recensământul este obligatoriu, iar cei care refuză să participe sau furnizează informaţii eronate vor fi amendaţi. 

de Adrian Obreja

la 23.03.2022, 21:26

Vezi și

Persoanele care vor să se autorecenzeze pot face asta de pe orice dispozitiv conectat la internet. Paşii nu sunt complicaţi şi ai nevoie doar de 20 - 30 de minute, spun recenzorii. Primul pas, accesarea paginii de internet www.recensamantromania.ro.

Formularul de preînregistrare poate fi completat de un singur membru al familei. Ulterior, pe adresa de email menţionată, va fi primit chestionarul propriu-zis. Cei care nu se descurcă pot merge într-unul din locurile special amenajate în care recensământul poate fi făcut asistat. Doar că autorităţile se confruntă cu o problemă - reticienţa oamenilor.

Anca Popescu, Direcția de Statistică Galați: Circulă fel de fel de postări. De ce m-aș recenza, că statul vrea să folosească datele cu caracter personal şi câte şi mai câte. Nu mă recenzez, boicocotez recensământul. 

Cei care refuză să participe la recensământ trebuie să ştie că pot fi amendaţi

Pe acelaşi subiect

Anca Popescu, Direcția de Statistică Galați: Ordonanţa 19 prevede amenzi la articolul 54, între 1.000 de lei și 3.000 de lei.

"Nu cred că e nevoie neapărat de amendă, ar trebui totuși apelat la conștiința civică", ne-a spus un cetățean. "Recensământul s-a făcut dintotdeauna, nu? Cu ce m-ar deranja? Ce prejudiciu mi-ar aduce?", a fost de părere un altul.

În săptămâna 14 - 20 martie, aproape 700.000 de români au completat formulare online. Se mai poate face acest lucru până pe 15 mai. După această dată începe etapa interviurilor faţă în faţă, când recenzorii vor merge din uşă în uşă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ce amendă primești dacă completezi greșit formularul de recensământ