Antena Meniu Search
x

Ce este tehnologia educațională și cum îi ajută pe elevi și studenți

În ultimii ani, se vorbește tot mai des despre tehnologia educațională, care presupune utilizarea combinată a hardware-ului, software-ului și teoriei și practicii educaționale pentru a facilita învățarea.

de Redactia Observator

la 12.12.2023, 15:31

Un rol foarte important pe care îl are implicarea tehnologiei în sfera educațională, este acela că ajută studenții să își crească nivelul de încredere în sine. Evaluarea studenților nu mai este făcută în funcție de vârstă și de anul de studiu în care sunt. Prin intermediul tehnologiei, vocea studenților este auzită în mod egal și aprecierea se face în funcție de realizările acestora, eliminându-se astfel, din procesul de evaluare, componenta subiectivă.

Statistic vorbind, prin intermediul tehnologiei se poate face chiar și o diferențiere a studenților prin identificarea calităților și aptitudinilor acestora. Fiecare are o latură pe care o poate dezvolta mai mult. Fie că este vorba despre latura artistică, vizuală, muzicală, practică sau matematică, nu mai există o uniformizare. Fiecare copil are posibilitatea să aleagă cum să se exprime mai bine, care să fie ritmul lui de învățare, precum și metoda.

Una dintre fundațiile care popularizează acest nou concept este și Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României care va organiza marți, 12 decembrie, cu începere de la ora 17:00, conferința Webdidactica, intitulată „Educația 2.0: Provocări și Oportunități pentru Școala Viitorului”. Evenimentul, care se va desfășura online, se adresează  părinților, educatorilor, cercetătorilor, dezvoltatorilor de tehnologii educaționale și altor profesioniști din domeniu și va aduce în prim-plan discuții și analize profunde asupra modului în care tehnologia și schimbările sociale influențează dezvoltarea procesului educațional. Înscrierile la conferința WEBDIDACTICA se pot face pe www.fundațiadanvoiculescu.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Ce este tehnologia educațională și cum îi ajută pe elevi și studenți