Antena Meniu Search
x

Video Cea mai bună reţetă de cozonac pentru masa de Paşte. Comenzile au început să curgă deja în cofetării: "Este o diferenţă foarte vizibilă"

10 milioane de cozanci se pregătesc să îndulcească mesele de Paşte.  Desertul nostru tradiţional se luptă, însă, cu specialităţi de peste hotare. Cel mai recent cozonac inflitrat în cofetării este cozonacul croat. 

de Redactia Observator

la 29.03.2023, 20:18

Vezi și

Pufoşi, cu cât mai multă cremă de cacao, nuci, stafide sau mac, cozonacii sunt nelipsiţi de pe mesele de sărbătoare ale românilor. Cu două săptămâni înainte de Paşte, comenzile au început să curgă deja în cofetării. Cele mai multe livrări se vor face cu o zi sau două înainte de Paşte, însă clienţii sună de pe acum ca să se asigure că nu rămân fără deliciosul desert. 

Cristian Turcu, manager cofetărie: Folosim foarte multă nucă, asta este o diferenţă foarte vizibilă în produs, se vede foarte multă nucă, foarte multă ciocolată, la fel şi ciocolata care înveleşte cozonacul.

Cei mai buni cozonaci pentru masa de Paşte

Cozonacul tradiţional românesc, cu nucă și cacao, pierde teren în faţa deserturilor de peste hotare. Unul dintre ele este povitica, un cozonac cu multă umplutură, specific bucătăriei slovene, dar şi croate. În top este şi babka, desertul tradiţional evreiesc cu multă umplutură de cacao şi ciocolată. Panettone, deja o veche cunoştinţă a românilor, este demult pe lista de cumpărături a gurmanzilor. Indiferent de sortiment, cofetăriile caută să bucure cele mai pretenţioase gusturi. Vin cu specialităţi noi şi pachete cât mai diversificate. 

Cristian Turcu, manager cofetărie: Conţin cozonaci, pască sunt diferite dimensiuni, avem pachete mai mari, mai mici, chiar şi cu bătuturi, fără băuturi, cu turtă dulce. 

În ciuda inflaţiei, cofetarii susţin că preţurile cozonacilor rămân neschimbate. Desertul de supermarket va costa de la 30 de lei în sus. În cofetării se vinde cu cel puţin 100 de lei, respectiv 150 cel cu ciocolată belgiană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Cea mai bună reţetă de cozonac pentru masa de Paşte. Comenzile au început să curgă deja în cofetării: "Este o diferenţă foarte vizibilă"