Antena Meniu Search
x

Cele doua tablouri furate dintr-un muzeu din Olanda ar fi fost ascunse de prietena unuia dintre suspecti

Picturile in valoare de 300 de milioane de euro, furate dintr-un muzeu din Olanda, nu ar fi cenusa. Anchetatorii spun ca panzele semnate de Picasso, Gauguin sau Matisse n-ar fi disparut in foc, ci intr-o valiza purtata de prietena unuia dintre suspecti.

Vezi și

De la muzeul Kunsthal din Olanda, intr-un geamantan ascuns sub pat intr-o comuna din judetul Tulcea. Acesta pare sa fi fost traseul celor sapte tablouri de 300 de milioane de euro. Un geamantan ascuns de Radu Dogaru, unul dintre suspecti, in casa unchiului sau.

A doua zi dup ace a adus geamantanul, Radu a fost arestat. Prietena lui ar fi reusit sa iasa din tara, cu sau fara valiza. In mod cert, exista o sansa ca tablourile sa nu fi fost arse.

Anchetatorii au banuit si inca banuiesc ca mama suspectului stie unde sunt tablourile.

Dupa o saptamana de audieri si o noapte in arestul politiei, femeia sustine ca s-a simtit anchetata de inchizitori, nu de procurori.

Intr-un final, au incercat s-o aresteze pentru incalcarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce au gasit patru arme de vanatoare care i-ar fi apartinut.

Cumnatul ei recunoaste ca armele sunt chiar ale suspectului, iar mama lui ar fi incercat sa le ascunda.

Armele au fost ingropate de un apropiat al familiei Dogaru pe un camp la marginea satului.

Dupa ce ofiterii le-au distrus casa, unchiul si matusa suspectului dorm in magazie. Vor sa-i dea in judecata pe cei de la DIICOT. Insa anchetatorii i-ar fi anuntat sa nu se agite cu renovarea. Vor mai face perchezitii si pe viitor.

Prietena suspectului ar fi plecat in Anglia, dar anchetatorii au motive sa creada ca tablourile n-au ajuns atat de departe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cele doua tablouri furate dintr-un muzeu din Olanda ar fi fost ascunse de prietena unuia dintre suspecti