Antena Meniu Search
x

Centrul vechi al Capitalei, lăsat în paragină, Primăria anunţă amenzi drastice

Patronii de restaurante şi de baruri din centrul vechi al Capitalei vor să investească pentru a reda faţa centrului istoric.

Vezi și

Patronii de restaurante şi de baruri din centrul vechi al Capitalei vor să investească pentru a reda faţa centrului istoric. Vor face front comun cu cei din administraţia locală şi sunt dispuşi să dea bani din propiile încasări pentru a reabilita clădirile. Cei care nu se alătură priectului riscă să primească în fiecare lună amenzi de cinci mii de lei.

În centrul vechi al Capitalei sunt 27 de clădiri monument istoric, administrate de primărie. Şi multe altele în proprietate privată. Sunt în pericol de prăbuşire, deşi la parterul lor sunt cluburi şi restaurante. Mihai Gavriş, unul dintre patroni, povesteşte că a aşteptat doi ani ca lucrările de renovare să fie gata. 

În prezent, Primăria Capitalei lucrează la consolidarea a nouă clădiri. 

Municipalitatea anunţă un proiect nou pentru centrul vechi şi avertizează că va da amenzi drastice. Pot ajunge şi până la 5000 de lei lunar pentru cei care nu au grijă de clădirile aflate în ruină. Turiştii se plâng însă şi de alte probleme. 

Centrul Vechi al Bucureştiului trebuie să arate la fel de sigur şi de curat precum marile capitale ale Europei, spun autorităţile locale. Şi vor să ne simţim pe Lipscani ca în Paris, Madrid sau Londra. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Centrul vechi al Capitalei, lăsat în paragină, Primăria anunţă amenzi drastice