Antena Meniu Search
x

Cetatea Saschiz din Mureş, aflată în patrimoniul UNESCO, va fi restaurată

Cetatea Saschiz din judeţul Mureş, aflată în patrimoniul UNESCO, este - în sfârşit - renovată! Contractul de finanţare a fost semnat în urmă cu doi ani, dar lucrările au început abia recent. Zidurile fortificaţiei vechi de şapte secole riscau să se prăbuşească, dar fondurile europene le vor salva.

de Redactia Observator

la 25.10.2019, 17:33

Vezi și

Cetatea Saschiz din judeţul Mureş, aflată în patrimoniul UNESCO, este - în sfârşit - renovată! Contractul de finanţare a fost semnat în urmă cu doi ani, dar lucrările au început abia recent. Zidurile fortificaţiei vechi de şapte secole riscau să se prăbuşească, dar fondurile europene le vor salva. Autorităţile speră că în cel mult doi ani de zile, localitatea făcută celebră de Prinţul Charles, să devină o zonă turistică şi mai atractivă. Lucrările vor costa în jur de 8 milioane şi jumătate de lei.

Cetatea Saschiz, ridicată de saşi în secolul al XIV-lea se află pe un deal împădurit în satul cu acelaşi nume. Între zidurile înalte din piatră îşi găseau refugiu localnicii în cazul în care erau atacaţi. Deşi cetatea a rezistat atacurilor inamice, nu a mai rezistat trecerii timpului. Fortificaţia este acum o ruină.

Cetatea ţărănească are nevoie de reparaţii capitale. Aşa că autorităţile au făcut demersuri în acest sens, au obţinut bani europeni şi o vor restaura.

Şi Prinţul Charles în nenumăratele sale vizite la Saschiz a vrut să vadă şi zidurile cetăţii. Acesta a spus că dacă cetatea va fi restaurată va fi ca un magnet pentru turiştii străini. Cetatea Ţărănească este inclusă în Patrimoniul UNESCO, alături de Biserica Fortificată din localitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cetatea Saschiz din Mureş, aflată în patrimoniul UNESCO, va fi restaurată