Antena Meniu Search
x

Noul an şcolar 2018-2019. Cât scot părinţii din buzunare pentru începutul de an şcolar

În fiecare an, înainte de începerea anului şcolar, e aceeaşi poveste. Agitaţie în magazine. Părinţii de mână cu copiii au început să ia la rând raioanele de rechizite şi haine. Iar lista nu e deloc scurtă, aşa că şi cheltuielile sunt pe măsură.

Vezi și

În fiecare an, înainte de începerea anului şcolar, e aceeaşi poveste. Agitaţie în magazine. Părinţii de mână cu copiii au început să ia la rând raioanele de rechizite şi haine.

Iar lista nu e deloc scurtă, aşa că şi cheltuielile sunt pe măsură. Deşi învăţământul românesc este gratuit, sunt părinţi care cheltuie chiar şi o mie de lei.

Andra se pregăteşte să înceapă clasa a 7-a. Din experienţa anilor trecuţi, ştie că are nevoie de mai multe caiete de limba română. Le alege în funcţie de copertă. 

Preţul unui stilou este 15 lei, un penar ajunge la 25 de lei, iar un caiet A4 se vinde cu 4 lei. Ghiozdanul poate costa între 30 şi 300 de lei, în funcţie de model.

Pe acelaşi subiect

"Ne cam duce la 800-900 de lei pe puţin, pentru ca ghiozdan nu vrea de aici, vrea de undeva din mall care e 200, 200 şi ceva de lei", spune mama Andrei. 

Sunt calcule pe care şi le fac zilele acestea toţi părinţii elevilor.

Când începe şcoala 2018. Structura anului şcolar şi vacanţele elevilor

Atunci cand vorbim de rechizite, bugetul pentru inceputul de an scolar se apropie de 500 de lei. Asta la clasele 1-4. Însa acesta suma se dubleaza cand elevii ajung la liceu.

Peste două milioane de elevi se vor întoarce în bănci pe 10 septembrie. Iar ultimul clopoţel va suna pe 14 iunie 2019.

Noul an școlar va avea 34 de săptămâni. Vacanţa de iarnă începe pe 22 decembrie şi va dura 3 săptămâni, iar vacanţa de primăvară - doar două.

Uniforma nu lipseşte de pe listele părinţilor. O pereche de pantaloni costă în jur de 25 de lei, o cămaşă 35 de lei, iar o rochiţă tip sarafan - 35 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Noul an şcolar 2018-2019. Cât scot părinţii din buzunare pentru începutul de an şcolar