Antena Meniu Search
x

Video Cireşele de mai vor fi o raritate pe tarabe. Cât ar putea costa primele fructe româneşti din an

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, nici cireşele româneşti nu s-au copt. Aşa că mai avem de aşteptat până când le vom putea gusta. Asta dacă ne vom permite luxul, pentru că ştim deja preţul cireşelor de Mai poate fi exorbitant.

Alin Stan
de Alin Stan

la 17.05.2022, 09:50

Vezi și

Dacă anul trecut în această perioadă reuşeam să culegem şi să mâncăm delicioasele fucte, anul acesta va trebui să mai aşteptăm chiar până la finalul lunii mai. 

Fructele nu s-au copt până în acest moment, din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă. Astfel, pomicultorii spun că vom scoate mai mulţi bani din buzunar pentru un kilogram de cireşe, şi asta pentru că, plantaţiile au fost afectate. 

Citește și: Trucuri pentru a consuma mai multe fructe și legume. Cum poți să-ți diversifici dieta

Un kilogram de cireşe de mai, la preţ dublu faţă de anul trecut 

Dacă anul trecut plăteam în jur de 15-20 de lei/kg la început de sezon, anul acesta preţul poate fi cu până la 50 la sută mai mare. 

Pomicultorii se plâng inclusiv de forţa de muncă. Este tot mai greu să găsească oameni disponibili pentru a culege fructele.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cireşele de mai vor fi o raritate pe tarabe. Cât ar putea costa primele fructe româneşti din an