Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Compozitorul genial al României. La 13 ani are deja scrise peste 50 de lucrări

Are 13 ani şi scrie partituri pentru o orchestră întreagă. Compune simfonii de la 6 ani şi mărturiseşte că nu poate trăi fără muzică. Este povestea micului compozitor, Camil Tiron, recent înscris în campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României", desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Camil îşi doreşte să devină cel mai mare compozitor al lumii. 

de Redactia Observator

la 14.06.2024 , 18:25

Un suflet care simte şi transpune totul în partituri muzicale. La 13 ani, Camil îi dă artei un sunet. Micul compozitor a învăţat să cânte la 6 ani, iar de atunci este de neoprit. Acum, cântă la 10 instrumente diferite.

Camil a ştiut că şi-a găsit vocaţia când a reuşit să ridice o sală întreagă în picioare. Iar mama lui e cel mai aprig fan. Acum, creația lui Camil cuprinde peste 50 de lucrări, de de la piese pentru pian și violoncel până la cele vocal-simfonice. Are 25 de lucrări pentru pian, 3 piese de muzică de cameră, 10 pentru orchestră și 3 piese vocal-simfonice.

Tânărul a fost inclus în orchestra formată de dirijorul Corului Regal, Răzvan Apetrei, cu îndrăgitul său instrument, violoncelul. Recent, Camil a fost înscris şi în campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României", desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. 

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Cheltuiţi mai mult din bugetul familiei pentru produsele pentru copii decât pentru alte articole esenţiale?
Observator » Ştiri sociale » Compozitorul genial al României. La 13 ani are deja scrise peste 50 de lucrări