Antena Meniu Search
x

Conservele de ton ne pot pune sănătatea în pericol

Este avertismentul la care au ajuns cercetătorii, după ce au analizat mai multe produse de acest tip. Au descoperit cantităţi impresionante de zinc.

Vezi și

Este avertismentul la care au ajuns cercetătorii, după ce au analizat mai multe produse de acest tip. Au descoperit cantităţi impresionante de zinc. Nutriţionuştii spun că metalul ne poate afecta organismul, care nu mai elimină toxinele. Şi importatorii atrag atenţia, pentru că ambalajele conservelor nu sunt deloc controlate când intră în ţară.

Pericolul din conserve vine de la ambalaj. Cercetătorii americani spun că tonul absoarbe cel mai mult zinc din cutii. Zincul face parte din categoria metalelor şi este contraindicat să existe în organism având în vedere că organismul uman nu îl poate sintetiza astfel încât să îl elimine pe cale naturală. Se depune în ficat, care acesta se transformă într-un fel de magazie, de depozitar.

Iar cantitatea descoperită de cercetătorii de peste Ocean în conservele de ton este impresionantă. De 100 de ori mai mare decât cea sigură pentru consum, anunţă profesorii unei universităţi din New York, citaţi de publicaţia Daily Mail. 

Atunci când intră în ţară, peştele din conserve este analizat de inspectorii sanitar-veterinari. Ambalajul, însă, nu este controlat, spun importatorii. 

Pe lângă ambalaj, deşeurile aruncate în oceane au un impact major asupra calităţii peştelui. 

În 2017, inspectorii sanitar-veterinari au verificat aproape 1.700 de probe de peşte intrate în ţară. Nu s-au găsit însă probleme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Conservele de ton ne pot pune sănătatea în pericol