Antena Meniu Search
x

Video Controversă aprigă: accesul părinţilor în restaurant cu copiii. Val de reacţii după anunţul unui local din Bucureşti

De o săptămână, o dezbatere încinsă a împărţit internetul în două. Sunt liberi copiii să facă tot ce doresc în spaţiul public sau există limite? Totul a pornit de la postarea unui restaurant din Capitală, care a amintit părinţilor că zona cu nisip din curte nu este spaţiu de joacă pentru cei mici. Discuţiile au continuat cu argumente pro şi contra între clienţii care aplaudau decizia şi cei care au promis că nu mai calcă în veci pragul localului. 

de Redactia Observator

la 17.07.2022, 20:29

Vezi și

Restaurantul bucureștean le-a cerut părinților care vin cu copiii să îi supravegheze pe cei mici, astfel încât să nu deranjeze oamenii care stau la alte mese, și a informat, într-o postare devenită ulterior virală, că "Suntem prietenoşi cu copiii, dar vă reamintim că zona de nisip nu este loc de joacă." Mesajul localului a fost interpretat în multe feluri, iar postarea a primit mii de comentarii, pro şi contra. De la grija pe care părinţii trebuie să o aibă de copiii lor atunci când sunt în spaţiul public, discuţia a alunecat rapid spre o altă dezbatere - ar trebui ca adulţii să îşi aducă şi copii în localuri sau nu? 

Controversă: a merge sau nu cu copiii la restaurant

"E adevărat că uneori unii copii sunt mai gălăgioşi, lucru care îţi poate face experienţa din restaurant mai nasoală, dar de cele mai multe ori, că merg la restaurant destul de des, nu pot să zic că m-a deranjat prezenţa lor", spune Matei, client. "Bineînţeles că e bine să să vii cu copilul la restaurant. Sunt cei mai importanţi membri ai familiei şi treuie luaţi peste tot. Sunt copii şi trebuie să se joace. Sunt diferite spaţii în restaurant care pot fi transpormate în loc de joacă, deşi nu sunt amenajate ca atare. Ei au o imaginaţie bogată şi pe pot distra oriunde", crede Ionuţ Melintescu, manager restaurant. 

Nu toţi clienţii sunt, însă, de acord cu asta. "Cu siguranţă se întâmplă destul de des situaţii, nu toţi clienţii acceptă copiii. Noi suntem un restaurant cu tradiţie şi în primul rând venim în întâmplinarea clienţilor familişti. Am încercat să împăcăm pe toată lumea, să luăm copilaşii de la mese, să îi ducem la locul de joacă, să ne jucăm cu ei", spune Dan Păduraru, manager restaurant.

Pe acelaşi subiect

Ce soluţii au găsit restaurantele

Pentru asta, au fost nevoiţi chiar să amenajeaze spaţii separate pentru copii. Un restaurant a angajat un animator care să îi ţină ocupaţi pe micuţi cât timp adulţii se bucură în linişte de ieşirea în oraş. Mihnea, spre exemplu, a ieşit cu părinţii la restaurant încă de când purta scutec şi spune că nu de puţine ori a simţit că deranja alţi clienţi. Întrebat dacă i s-a părut vreodată că se uită cineva mai urât la el pentru că poate vorbea prea tare, Mihnea, 10 ani, răspunde: "Da, de foarte multe ori. Vorbeam tare. (n.r. Nu ziceau nimic), dar se întorceau. E foarte normal să ieşi cu copilul, logic, de ce fără el". "Probabil nu au copii sau poate au uitat ce înseamnă un copil mai micuţ. Pune multe întrebări, se ridică, merge pe lângă masă, dar nu cred că ar trebui să deranjeze una ca asta. De la două luni am mers cu el la restaurant", mărturiseşte mama băiatului. 

O alta variantă prin care se pot evita situaţiile neplăcute ar fi soluţia adoptată de foarte multe hoteluri care, încă de la deschidere, anunţă că nu primesc turişti sub vârsta de 18 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Controversă aprigă: accesul părinţilor în restaurant cu copiii. Val de reacţii după anunţul unui local din Bucureşti