Antena Meniu Search
x

Un copil de 12 ani din București a murit din cauza gripei. Şcoala unde învăţa a fost închisă

Prima săptămână epidemică s-a încheiat oficial şi cu o veste cumplită. Un copil de 12 ani a murit din cauza gripei. Băiatul elev în clasa a șasea, nu era vaccinat şi nu avea nicio altă boală. A fost dignosticat cu gripă la Spitalul Victor Babeş în urmă cu două zile. Medicii l-au trimis acasă cu tratament, însă părinţii nu i l-au administrat.

de Redactia Observator

la 31.01.2020, 15:45

Vezi și

Prima săptămână epidemică s-a încheiat oficial şi cu o veste cumplită. Un copil de 12 ani a murit din cauza gripei. Băiatul elev în clasa a șasea, nu era vaccinat şi nu avea nicio altă boală. A fost dignosticat cu gripă la Spitalul Victor Babeş în urmă cu două zile. Medicii l-au trimis acasă cu tratament, însă părinţii nu i l-au administrat. În mai puțin de o zi starea lui s-a agravat şi a fost dus la Grigore Alexandrescu. Aici intrat în șoc septic, iar organele i-au cedat. Şcoala unde învăţa copilul a fost închisă.

Specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică au împânzit în această dimineaţă Şcoala Gimnazială Iancului din Capitală, acolo unde învăţă elevul de 12 ani care a murit ieri din cauza gripei. În costume de protecţie, cu măşti pe faţă şi înarmaţi cu dezinfectant au igienizat toate sălile de clasă.

Părinţii care au venit să-şi aducă astăzi copiii la şcoală au făcut cale întoarsă. De luni cursurile se vor relua, doar în clasa elevului care a murit, orele vor începe de miercuri.

Luni, mama băiatului anunţa pe grupul părinţilor de WhatsApp că fiul ei are faringită acută şi nu va veni la şcoală. A doua zi părinţii l-au dus pe copil la Boli Infecţioase, unde a fost diagnosticat cu gripă. A fost trimis acasă cu tratament antiviral. Părinţii nu i l-au administrat însă.

Următoarea zi, băiatul a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu în stare extrem de gravă. A fost intubat. Na răspuns la niciun tratament, iar la ora patru dimineaţa a murit. Vestea a venit ca un şoc şi pentru profesori şi colegi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un copil de 12 ani din București a murit din cauza gripei. Şcoala unde învăţa a fost închisă