Antena Meniu Search
x

Coșul minim pentru un trăi decent va fi recalculat

Pentru prima oară după 20 de ani, coșul minim pentru un trai decent va fi recalculat. Institutul național de statistica va calcula aceste cheltuieli până la finalul anului.

de Redactia Observator

la 21.08.2020, 14:04

Vezi și
  • Nouă formulă de calcul pentru salariul minim începând de anul viitor.
  • De câţi bani are nevoie o familie pentru a face faţă cheltuielilor zilnice.

O ordonanță de urgență în acest sens a fost deja publicata în Monitorul Oficial. Coşul minim pentru un trai decent înseamnă cheltuielile minime ale unei persoane sau ale unei familii.

Aici intră pe lângă alimente şi produse de igienă sau haine, şi cheltuieli ce ţin de locuinţă sau educaţie. Sunt luate în considerare inclusiv iesirile în oras si vacantele. Într-un cuvânt, cheltuieli ce pot oferi un trai decent.

Potrivit estimărilor, o singură persoana ar avea nevoie de 2.600 de lei pentru a trai decent, iar o familie cu doi copii de 7.000 de lei pe lună.

Este necesară această recalculare, spun guvernanţii, pentru că în funcție de noile cifre se va calcula, de anul viitor, si salariul minim pe economie. 

În acest moment, mai bine de un milion și jumătate de români trăiesc din salariul minim pe economie. Se întretin practic cu 1300 de lei pe lună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Coșul minim pentru un trăi decent va fi recalculat