Video

Creşterea salariului mediu, anulată de scumpirile în lanţ din ultimul an

De Andra Mitu.
Publicat: 14.06.2021, 16:39.
Actualizat: 14.06.2021, 16:44

Bunăstare pe hârtie, trai mai scump în realitate. În vreme ce guvernanții se laudă că au crescut salariu mediu pe economie, deci și puterea de cumpărare, oamenii se plâng că de fiecare dată când merg la cumpărături lasă mai mulți bani la casele de marcat. 

Pe hârtie ne merge foarte bine. Premierul Florin Cîţu ne anunţă că salariul mediu a crescut cu 11% în ultimul an, prin urmare ar fi crescut şi puterea de cumpărare.

Realitatea este, însă, alta. Discrepanţele salariale sunt uriaşe, între cele mai mari şi cele mai mici venituri, iar în ultimul am asistat şi la scumpiri în lanţ, fie că vorbim de produse alimentare, fie că vorbim de produse nealimentare.

Citește și:

Românii au înregistrat scumpiri la combustibili şi energie electrică, în ultimul an

De departe cele mai mari creşteri de preţ sunt în dreptul energiei electrice, 17% creştere în mai 2021 faţă de mai 2020. În aceeaşi perioadă şi combustibili s-au scumpit, cu 11%, şi ştim bine că, de fiecare dată când creşte preţul la combustibili avem creşteri şi la raft, respectiv la preţul alimentelor.

Prin urmare, puterea de cumpărare de care vorbesc guvernanţii este anulată de aceste scumpiri.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.