Antena Meniu Search
x

Puii de barză dintr-un sat din Mureş, vedete pe internet! Localnicii se uită online la primele lecţii de zbor

Sunt în cuibul lor dintr-un sat din Mureş. Şi sunt supravegheaţi permnent de o cameră web, montată de o asociaţie pentru promovarea naturii. Toţi cei care urmăresc live imaginile aşteaptă momentul în care puii de barză îşi vor lua zborul.

Vezi și

 Cu mii de ochi aţintiţi asupra lor, trei pui de barză incearcă timid primele bătăi din aripi. Sunt în cuibul lor dintr-un sat din Mureş. Şi sunt supravegheaţi permnent de o cameră web, montată de o asociaţie pentru promovarea naturii. Toţi cei care urmăresc live imaginile aşteaptă momentul în care puii de barză îşi vor lua zborul.

În satul Dumbrăvioara din Mureş primăvara înseamnă sosirea berzelor. De aceea au grijă de cuiburile lor toată perioada când sunt plecate. Chiar au montat şi camere de supravegere deasupra cuiburilor. Anul acesta o pereche de berze a surprins pe toată lumea. A venit mai devreme şi... deja are cu ce să se laude.

De la venirea berzelor, site-ul Asociaţiei care a montat camerele de supraveghere deasupra cuibului a ajuns la sute de accesări. Au fost şi peste 9 mii de vizitatori într-o singură zi. Şi toţi au vrut să vadă evoluţia puilor de barză.

Acum, cineva a venit cu o altă idee. Să lanseze un alt concurs de fotografii.

Berzele care vin la Dumbrăvioara străbat peste 10 mii de kilometri până ajung pe plaiurile mureşene.

Camera web şi-a dovedit utilitatea şi anul trecut, într-un moment mai delicat. Atunci, un pui de barză a cazut din cuib. Alarma s-a dat imediat, puiul a fost salvat şi urcat înapoi în cuib.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Puii de barză dintr-un sat din Mureş, vedete pe internet! Localnicii se uită online la primele lecţii de zbor