Antena Meniu Search
x

Video Cum arată casa de 100 mp cu costuri de garsonieră a unui tânăr din Botoşani. Întreţinerea va fi minimă

Este din lemn, paie şi lut. Vorbim despre o casă construită integral din materiale neconvenţionale, dar şi ecologice. Construcţia a fost ridicată de o familie care şi-a dorit să locuiască într-o casă economică şi sănătoasă. Costurile cu întreţinerea sunt aproape cât cele pentru o garsonieră.

de Redactia Observator

la 04.06.2022, 10:22

Vezi și

În comuna Curteşti, din judeţul Botoşani, Alexandru îşi ridică locuinţa pe care o visează de patru ani.

Alexandru Nemţoiu, proprietar: Suntem în hol, holul va fi și un loc dresing, din hol intrăm în living, dormitorul și mai avem bucătăria. Din bucătărie mai avem acces pe terasă, iar din terasa cerdacul. Am ales așa că să ne vedem gradina.

Casă de 100 mp cu costuri de garsonieră

Casa va avea un living încălzit cu ajutorul sobei din cărămidă , un dormitor, o bucătărie şi două băi, plus o terasă cu cerdac. Vorbim despre o suprafaţă de peste 100 de metri pătraţi, însă cheltuielile cu întreţinerea vor fi mai mici decât la o garsonieră. Asta şi pentru că Alexandru va monta pe acoperiş panouri solare.

Pe acelaşi subiect

Proprietar: Pereţii exteriori sunt compuşi din panouri. Au ramă de lemn iar în interior sunt baloţi de paie comprimaţi hidraulic. Avantajul e că sunt un foarte bun izolator. Tencuielile vor acumula căldură și vor elibera căldură treptat.

Pentru că este construită din materiale ecologice, casa va avea mereu un miros proaspăt.

Proprietar: Fiecare casă are un miros, argila are mirosul ei, nisipul mirosul lui. Se apropie de mirosul caselor bunicilor, podelele au un miros. Va fi o casa ecologică, sănătoasă, nu va avea mucegai.

78 de panouri din lemn și paie au fost folosiți pentru a construi casa asemeni unui puzzle, pereții exteriori vor avea și grosime de 50 de cm cu tot cu tencuială chiar și pereții interiori vor fi umpluți cu paie și lut

Casa ecologică din Curteşti a costat 80 de mii de euro, iar proprietarii speră să-şi petreacă aici sărbătorile de iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cum arată casa de 100 mp cu costuri de garsonieră a unui tânăr din Botoşani. Întreţinerea va fi minimă