Antena Meniu Search
x

Cum îți îngrijești imprimanta - 3 sfaturi utile pentru documente imprimate clar

Echipamentele electronice de ultimă generație au specificații tehnice mult îmbunătățite față de cele de acum câțiva ani, dar asta nu înseamnă că necesită mai puțină atenție din partea noastră.

Cum îți îngrijești imprimanta
Sfaturi utile pentru documente imprimate clar - Pixabay

Echipamentele electronice de ultimă generație au specificații tehnice mult îmbunătățite față de cele de acum câțiva ani, dar asta nu înseamnă că necesită mai puțină atenție din partea noastră. Imprimantele, de exemplu, au astăzi viteze mai mari de imprimare și rezoluții îmbunătățite, însă pentru o funcționare optimă necesită o întreținere periodică. Puțini oameni acordă însă imprimantei atenția necesară, chiar dacă aceasta este o parte esențială a unui sistem informatic performant.

Află din rândurile de mai jos ce ar trebui să faci ca să te asiguri că imprimanta ta va funcționa impecabil mult timp de acum încolo. Dar înainte să te apuci de treabă, asigură-te că imprimanta este scoasă din funcțiune și nu uita să eviți componentele fierbinți, pentru că există riscul să te accidentezi.

Curăță capul de tipărire

Uneori se întâmplă ca documentele care ies din imprimantă să fie estompate, neclare sau să observi că lipsesc culori ori puncte din text, chiar dacă tocmai ai schimbat cartușul de cerneală. În acest caz, va trebui să cureți capul de tipărire. Fiecare model de imprimantă specifică metoda corectă de curățare în manualul care o însoțește. Unele imprimante efectuează singure un ciclu de curățare, pe care-l poți activa printr-o comandă.

Dacă nivelul de cerneală este scăzut, este posibil ca imprimanta să nu poată realiza autocurățarea și atunci va trebui să schimbi mai întâi cartușul. Deoarece acest proces implică totuși utilizarea unei cantități de cerneală, e recomandat să nu-l repeți decât atunci când este necesar.

Îndepărtează praful și particulele de murdărie

Dacă pe tamburul interior se acumulează particule de praf și murdărie, imprimanta se poate bloca sau documentele pot fi imprimate la o calitate slabă, cu urme de cerneală acolo unde nu ar trebui să fie nimic altceva decât albul foii. E preferabil să folosești un aspirator de mână ca să îndepărtezi praful, nu un pămătuf care nu face altceva decât să îl împrăștie în interiorul imprimantei.

Nu folosi alcool sau substanțe chimice pentru a curăța imprimanta, pentru că acestea pot deteriora piesele. Verifică instrucțiunile din manual și asigură-te că nu pui apă pe componentele electronice și în niciun caz nu folosi vaselină sau alte uleiuri pentru a lubrifia componentele metalice, ci mergi la un service autorizat dacă este cazul.

Corectează cu grijă erorile mecanice

Dacă se blochează hârtia în imprimantă, nu trebuie să tragi cu putere de capătul acesteia până când iese, pentru că acest lucru poate cauza probleme de imprimare în viitor. De obicei, manualul imprimantei îți explică metoda corectă de rezolvare a acestei erori mecanice, în funcție de modelul echipamentului.

Ca regulă generală, hârtia blocată se extrage folosind ambele mâini, nu una singură, trăgând ușor pentru a nu o rupe sau pentru a nu deteriora piesele din interiorul imprimantei. De asemenea, ca să eviți blocarea hârtiei, verific-o înainte de a încărca imprimanta: nu trebuie să fie ruptă sau îndoită, iar foile nu trebuie să fie lipite între ele. Dacă au rămas prinse bucățele mici de hârtie în interiorul imprimantei, folosește o pensetă pentru a le extrage.

Dacă acorzi atenție întreținerii echipamentului tău de imprimare, vei putea diminua numărul de erori mecanice și blocaje de hârtie. Foarte important este ca mai întâi să alegi o componentă periferică adecvată computerului și nevoilor tale.

Explorează oferta de imprimante bune de la Ideall.ro, ia în considerare necesitățile tale de imprimare (pentru o utilizare sporadică este ideală imprimanta cu jet de cerneală, pe când imprimantele laser sunt destinate utilizărilor frecvente și susținute), alege produsul potrivit și îngrijește-l urmând sfaturile noastre pentru o experiență de imprimare îndelungată și lipsită de probleme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cum îți îngrijești imprimanta - 3 sfaturi utile pentru documente imprimate clar