Antena Meniu Search
x

Cutremurul de azi-noapte, unul atipic: imagini spectaculoase şi declaraţii de la experţi (UPDATE, VIDEO)

Pământul s-a cutremurat, noaptea trecută, în toată România. Munţii nu au mai apărat nici măcar Transilvania - zona cea mai ferită de până acum. Seismul a fost evaluat la 5,3 grade pe Richter.

Vezi și

Pământul s-a cutremurat, noaptea trecută, în toată România. Munţii nu au mai apărat nici măcar Transilvania - zona cea mai ferită de până acum. Seismul a fost evaluat la 5,3 grade pe Richter.

Unda de şoc zguduie România, din nou, noaptea. Înainte de mişcarea pământului, oamenii au fost treziţi de un sunet care le-a dat fiori. 

Cele mai puternice emoţii au fost trăite în blocurile înalte şi în clădirile şubrede. În judeţul Galaţi, mai mulţi oameni au suferit atacuri de panică. Doi tineri au ajuns chiar şi la spital, unde sesimul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere. Se vede cum un pacient aflat pe targă se sperie, iar din cabinete ies pe hol agitaţi medici şi asistenţi. 

Într-un club din Buzău, petrecăreţii au comunicat prin semne, dar muzica nu s-a oprit niciun moment. În schimb, într-o benzinărie, angajaţii s-au temut şi au ieşit afară. Cutremurul a fost transmis live, pe internet, de vloggeri şi gameri. 

Pe acelaşi subiect

Ora 1 şi 20 de minute. Seismul este localizat, ca de obicei, în zona Vrancea. Cea mai apropiată localitate este Nereju. Estimarea specialiştilor români a fost de 5,3 grade pe Richter. Cei din America au estimat o magnitudine de 5,6. 

În trafic, camerele de supraveghere surprind momentul când şoferii se opresc imediat ce simt ceva ciudat. 

Spre inima Moldovei, mişcarea este şi mai puternică. Cutremurul a fost resimţit din nord, până la malul mării. Dar şi spre centrul şi sudul României. Se vorbeşte despre un cutremur atipic. 

Majoritatea cutremurelor care sunt indreptate catre Moldova si Câmpia Română. Acesta a fost orientat perpendicular, catre Arcul Carpatic, Transilvania si Dobrogea", spune Mircea Radulian, şeful INFP.

În Transilvania, au fost persoane care au povestit că au resimţit două cutremure. A fost însă unul singur, cu două faze. Prima, moderată, a doua şi mai puternică. 

În Capitală, pompierii s-au grăbit să vadă dacă sunt victime sau pagube în Centrul Vechi, o zonă critică. 

Unda seismică a ajuns până în Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi chiar Turcia. Este al doilea cutremur cu o magnitudine de peste 5 grade, în ultimele trei luni. 

Nu poate fi prevăzut, dar măsurile de precauţie trebuie să fie luate cât mai curând. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Cutremurul de azi-noapte, unul atipic: imagini spectaculoase şi declaraţii de la experţi (UPDATE, VIDEO)