Antena Meniu Search
x

Dacia renunță la motoarele Diesel, preferate de români

Dacia renunţă la diesel. Astăzi a fost prezentată oficial noua generaţie a modelelor Logan şi Sandero, iar motoarele pe motorină au dispărut. În România vor ajunge peste câteva săptămâni, iar preţurile nu au fost încă anunţate.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 29.09.2020, 22:04

Vezi și
  • Noua generație de modele Logan și Sandero ajunge și în România.

16 ani au trecut de când Dacia a lansat "maşina de 5000 de euro". Gama Logan, completată în 2008 cu Sandero, a devenit un succes mondial, cu peste 6,5 milioane de unităţi vândute. 

Mihai Bordeanu, director marketing Dacia: Dacia Sandero este cea mai bine vândută maşină pentru persoane fizice din Europa.

Ajunsă la a treia generaţie, maşina e considerată o revoluţie tehnologică: design nou, platformă nouă, comună cu Renault Clio, echipamente noi. 

Dacia are cutie automată cu transmisie variabilă, frânare de urgenţă, şase airbaguri, senzori de ploaie şi de lumină, portbagaj modular şi trei tipuri de sisteme multimedia.

"Semnătura" luminoasă este modernă, iar ledurile sunt folosite, în premieră, şi pentru faza scurtă. Sandero Stepway iese în evidenţă cu spoilere personalizate, o capotă specifică, ornamente cromate şi bare de pavilion, ce se pot transforma în bare transversale.

Surprinzător, Dacia a renunţat la motoarele diesel, preferate de români. Noile modele vor folosi propulsorul de un litru, în trei cilindri, cu două versiuni: benzină - 90 de cai şi GPL - 100 de cai. 

Michel Bensoussan, director de program Dacia: În plus, avem o nouă cutie manuală cu şase viteze, care sporeşte plăcerea de a conduce pe autostradă şi permite o economie importantă de combustibil.

Uzina Dacia din Mioveni reprezintă 10% din PIB-ul României şi are aproape 15.000 de angajaţi. În prezent lucrează şi sâmbătă, pentru a se putea respecta normele de distanţare socială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Dacia renunță la motoarele Diesel, preferate de români