Antena Meniu Search
x

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost la târg la Sibiu şi şi-a cumpărat ilic şi ciorapi de lână, de la ciobani

Ministrul Agriculturii a mers azi la Sibiu să promoveze oaia. Petre Daea a făcut un popas ŞI în piaţă. Şi-a cumpărat vestă şi şosetă din lână.

Vezi și

Ministrul Agriculturii a mers azi la Sibiu să promoveze oaia. Petre Daea a făcut un popas ŞI în piaţă. Şi-a cumpărat vestă şi şosetă din lână, pentru că de curând a fost răcit. Producătorii l-au ademenit cu telemea, gemuri şi sirop. Iar el nu a putut să-i refuze. 

Ministrul a trecut pe la fiecare producător în parte. A cumpărat telemea, şorici, o legătură de usturoi, sirop, flori, dar şi patru perechi de şosete şi un ilic de lână, să-i ţină de cald la iarnă. A plătit pentru toate 150 de lei.

Petre Daea nu a uitat motivul pentru care a venit. Oaia. De la piaţă, a mers la întâlnirea cu ciobanii. Pe care i-a numit "bravi făuritori de hrană" "Pleacă de acasă în pribegia câştigului, dar mai mult decât atât, în dragostea pentru creşterea animalelor. Vorbesc aici despre crescătorii de oi care-şi părăsesc casele frumoase crescute din smântână, din brânză, din lapte, din lână, din carne, din piei cu sudoarea minţii şi cu bătăturile palmelor. Ce le-aş da pentru acest gest frumos? Răspunsul meu este: doar sufletul."

Iar ei i-au dat, în schimb, un fluier. "Eu îl ţin în mână fluierul pentru că nu ştiu să-l ţin în gură. Eu neşiind, nu vreau să tulbur urechile altora."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost la târg la Sibiu şi şi-a cumpărat ilic şi ciorapi de lână, de la ciobani