Antena Meniu Search
x

Daily Mail a publicat povestea celor doua schelete care se tineau de mana gasite la Cluj

Publicatia Daily Mail a publicat povestea celor doua schelete care se tineau de mana gasite intr-un cimitir din Cluj, speculand ca cei doi au murit din dragoste

Britanicii au ramas uimiti cand au auzit de povestea din Romania, dupa ce arheologii ardeleni au descoperit ramasitele unui barbat si ale unei femei in timpul excavarii unui cimitir care apartinea unei biserici dominicane, potrivit Daily Mail.

Acestia au asociat descoperirea cu povestea de dragoste shakesperiana “Romeo si Julieta”, mai ales ca cei doi au fost inmormantati in acelasi timp.

"Este un mister si este un lucru rar pentru inmormantarile din perioada respectiva. Putem sa vedem faptul ca barbatul a suferit mai multe rani severe ceea ce l-au lasat cu un sold rupt, aceasta fiind probabil cauza mortii. Credem ca ranile au venit dupa ce a fost lovit cu un obiect greu. Au fost ingropati impreuna ca un tribut al dragostei pe care il aveau unul pentru celalalt", a declarat Adrian Rusu, cercetatorul principal, pentru publicatia britanica.

Se pare ca exista, totusi, o diferenta intre povestea scriitorului englez si cea din Cluj : femeia nu s-a sinucis. Daca aceasta si-ar fi luat singura viata, ea nu ar mai fi fost ingropata in pamantul sfant al bisericii.

In urma cercetarilor se crede ca cei doi indragostiti au fost ingropati intre 1450 si 1550.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Daily Mail a publicat povestea celor doua schelete care se tineau de mana gasite la Cluj