De luna viitoare, şaorma se va vinde cu etichetă
Fără etichete mincinoase la raft sau la piaţă. Peste o lună se schimbă regulile de etichetare a produselor. Nu va mai exista sintagma "fabricat în Uniunea Europeană", iar ingredientele care pot provoca alergii vor fi trecute obligatoriu pe ambalaj
Fără etichete mincinoase la raft sau la piaţă. Peste o lună se schimbă regulile de etichetare a produselor. Nu va mai exista sintagma "fabricat în Uniunea Europeană", iar ingredientele care pot provoca alergii vor fi trecute obligatoriu pe ambalaj
Mâncarea la fast food-uri e prezentată doar în poze. Lista cu ingrediente lipseşte. Şi e o necunoscută până şi pentru angajaţi. Se schimbă însă legea. Etichetarea produselor se va face, din decembrie şi în shaormerii, restaurante şi pieţe. Noile reguli de etichetare vor fi obligatorii pentru toţi comercianţii.
De exemplu, în vitrinele frigorifice unde sunt depozitate brânzeturile, vor apărea proveninenţa laptelui, datele de contact ale producătorului, dar şi informaţiile nutriţionale. Comercianţii din pieţe se tem, însă, că în vitrine vor fi mai multe etichete decât produse.
Mai mult, tot pe etichetă, informaţiile trebuie să apară în limba română. De asemenea, trebuie trecute şi instrucţiunile de utilizare, în cazul în care omiterea lor ar îngreuna utilizarea corectă a produsului alimentar.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰