Antena Meniu Search
x

Video Dealerii de droguri s-au vaccinat pentru a-și putea vinde marfa. Petrecerile private, organizate în secret, în pandemie

Marea relaxare va readuce la viaţa şi lumea interlopă a traficanţilor de droguri. Cea mai mare piaţă de consum este Capitala iar ofiţerii antidrog de aici sunt în alertă. Dealerii de stupefiante îşi pregătesc deja terenul şi chiar se vaccinează pentru a avea cale liberă prin oraş. Pandemia nu a oprit, însă, cu totul vânzarea substanţelor interzise. În loc de cluburi şi localuri scumpe, dealerii s-au strecutat la petreceri private, organizate în secret.

de Bogdan Ocnaru

la 12.05.2021, 20:24

Vezi și

Capitala revine încet încet la normal. Oamenii se plimbă, stau la terase, sunt dornici de petreceri şi distracţie. Şi lumea nevăzută a Capitalei, cea a traficului de droguri, aşteaptă cu nerăbdare ridicarea restricţiilor şi revenirea la viaţa de noapte.

Traficul de stupefiante ar putea creşte odată cu măsurile de relaxare

Adormită cu totul n-a fost nici până acum. S-au organizat petreceri private aşa cum se organizează şi vanzarea de droguri, adică discret, complet ferit de ochii cui nu ar fi trebuit să le vadă. Potrivit unor surse, lunar, în această perioadă s-au vândut câteva zeci de kilograme de canabis, mii de pastile de extasy şi în jur de 10 kg de cocaină, drogul bogatilor.

Şi asta numai în Bucureşti. Traficul de stupefiante ar putea creşte odată cu măsurile de relaxare. Ofiţerii antidrog cred că dealerii s-au vaccinat în speranţa că vor putea să bată din nou noaptea oraşul.

Oofiţer antidrog: Doar de dragul de a vinde droguri, respectiv de a-şi continua activitatea cu care ei sunt obişnuiţi, să apeleze la un vaccin pentru a se putea deplasa liber pe stradă. Luăm, întotdeauna, în considerare ce e mai rău. Suntem pregătiţi în acest sens.

În ultimul an, ofiţerii de la crimă organizată au destructurat zeci de grupări de traficaţi şi au confiscat aproape 3 tone de droguri de risc şi de mare risc.

Au ajuns după gratii şi doi mari traficanţi care aprovizionau Capitala. Unul dintre ei ar fi fost ajutat chiar de un agent de poliţie, reţinut şi el. Scoaterea din joc a celor doi a destabilizat piaţa de droguri. Preţurile au crescut pentru că cei care cumparau nu au mai avut marfă. 

Locul în piaţă le-a fost luat destul de repede de alţi traficanţi. Rareori ei îşi dispută teritoriile, bataia mare e pentru cei care au conexiuni şi ştiu cui să vândă. Aşa se nasc violenţele între grupările care vând stupefiante.

Canabisul, extasy şi mai ales cocaina se consumă în zonele scumpe din sectoarele 1, 2 şi 3. heroina, drogul care lasă cele mai multe sechele consumatorilor şi le provoacă rapid dependenţa, este specifică sectorelor 4 şi 5, în cartierele defavorizate, spun ofiţerii antidrog.

Ofiţer antidrog, voce modificată: Am avuit destul de multe capturi. Canabis, haşis, pastile MDMA, dar şi cocaină şi o captură consistentă de captagonn, comprimate care conţin amfetamină.

Vânzătorii sunt convinşi să treacă dintr-o tabără în alta cu bani sau prin ameninţare. Sunt urmăriţi, sechestraţi şi constrânşi să lucreze pentru cei puternici, care încearcă să acapareze cât mai mult din piaţă. O piaţă care aşteaptă şi noul sezon estival, unde înainte de pandemie se făceau milioane de euro în fiecare vară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Dealerii de droguri s-au vaccinat pentru a-și putea vinde marfa. Petrecerile private, organizate în secret, în pandemie