Antena Meniu Search
x

Video Defibrilatoare automate, montate în zone aglomerate din Cluj-Napoca. Oricine le poate folosi, în caz de urgenţă

În cazul unui stop cardio-respirator, fiecare secundă este importantă pentru salvarea unei persoane. Pentru intervenţii cât mai rapide, în Cluj-Napoca au fost montate defibrilatoare automate în mai multe locuri publice din oraş.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 29.09.2022, 08:17

Vezi și

"Oricine este de faţă atunci când o persoană intră în stop cardio-respirator poate folosi defibrilatoarele, pentru că este vorba despre aparate 100% automate. Practic, odată pornite, cel care le utilizează primeşte, pas cu pas, instrucţiuni vocale şi nu trebuie să facă mare lucru. Trebuie doar să pună pe pieptul pacientului cei doi electrozi ai aparatului, iar defibrilatorul va identifica automat dacă persoana inconştientă are puls, ritm cardiac. Iar în cazul în care este nevoie, îi aplică şi şoc electric pentru a defibrila. De asemenea, tot prin instrucţiuni vocale, aparatul le spune celor din jur dacă este nevoie să înceapă masajul cardio-respirator", spune Alex Prunean, reporter Observator.

Defibrilatoare montate în Cluj-Napoca. Proiect de 13.000 de lei

"Înainte de toate acestea, martorii trebuie să sune la 112 pentru că este vorba despre o metodă de prim-ajutor, aplicată doar până la sosirea achipajului medical. Până în prezent au fost montate cinci astfel de aparate în cele mai aglomerate locuri din oraş, dar în perioada următoare vor fi montate şi altele. Totul a costat 13.000 de lei şi face parte din proiectul de bugetare participativă prin care oamenii decid pe ce se cheltuie o parte din bugetul oraşului", adaugă Alex Prunean, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Defibrilatoare automate, montate în zone aglomerate din Cluj-Napoca. Oricine le poate folosi, în caz de urgenţă