Antena Meniu Search
x

Deplasările turistice vor fi incluse pe lista cu motive întemeiate din declarația pe propria răspundere

Deplasările turistice vor fi incluse pe lista cu motive întemeiate din declarația pe propria răspundere. Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban, iar schimbarea se va face de la 15 mai.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 30.04.2020, 13:44

Coronavirus în România
Ludovic Orban a vorbit despre măsurile care vor fi luate după 15 mai - hepta
  • Pe 15 mai se termină starea de urgență în România.
  • Mai multe restricții vor fi ridicate de autorități.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la Iaşi, că nu vor fi interzise deplasările în scop turistic, ele urmând a fi introduse în motivele întemeiate pentru părăsirea localităţii".

Şeful Executivului a precizat, însă, că după data de 15 mai, se vor elimina restricţiile de circulaţie în interiorul localităţii, total, dar se vor păstra doar anumite restricţii pentru deplasarea în afara localităţii. "Nu va fi interzisă, (deplasarea în scop turistic – n.r.) o să fie inclusă în lista motivelor întemeiate pentru care se poate ieşi, care va fi o listă mai largă decât listele obişnuite.", a declarat Orban, citat de Libertatea.

Premierul a precizat că, dacă se va da drumul la restaurante, la un moment dat, proprietarii trebuie să respecte anumite reguli care vor fi impuse de autorităţi: "Toată lumea aşteaptă răspunsuri, nu vă putem da, încă, aceste răspunsuri.

În primă fază vom ridica acele restricţii pentru care există cel mai mic risc epidemiologic, ridicarea restricţiilor se va face gradual. Vom aştepta o perioadă de timp, cât e perioada, de 14 zile – 15 zile, pentru a vedea dacă sunt efecte privitoare la diseminarea sau răspândirea virusului, după care, evident, vom trece la următoarele măsuri.", a mai spus Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Deplasările turistice vor fi incluse pe lista cu motive întemeiate din declarația pe propria răspundere