Antena Meniu Search
x

Video Fără locuri pentru imunizarea cu Pfizer şi Moderna. Din aprilie, vaccinarea se va face și la medicul de familie

Nu mai este niciun loc liber pentru imunizarea cu vaccinurile Pfizer şi Moderna. În Capitală, inclusiv locurile pentru Astra Zeneca sunt ocupate iar pe listele de aşteptare sunt aproape 750 mii de români. În următoarele două luni vor veni peste 7 milioane de doze de vaccin, se vor deschide aproape 200 de cabinte noi, iar imunizarea se va putea face la medicul de familie.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 30.03.2021, 20:26

Vezi și

Nicăieri în ţară nu sunt locuri libere la Pfizer sau Moderna. Oamenii se pot înscrie doar pe liste de aşteptare. În schimb, sunt peste 16 mii de locuri pentru Astra Zeneca. Jumătate dintre ele, în Timis. Deşi 10 mii de persoane şi-ar dori să se vaccineze cu Astra Zeneca, autorităţile nu pot aduce dozele din Timişoara înapoi în Bucureşti. Singura soluţie ar fi să de deplaseze oamenii. 

Vlad Niculescu - reprezentant centru de vaccinare: "În cele 6 puncte de vaccinare repartizate pentru Astra Zeneca se funcţionează aproape la capacitate maximă. Din cele 350 de persoane care sunt programate zilnic, peste 300 vin". 

750.000 de români pe lista de aşteptare

În jur de 750.000 români s-au înscris pe listele de aşteptare. Cei mai mulţi, mii îşi doresc să fie imunizaţi cu Pfizer 677.000. 50 mii, cu Moderna şi aprox. 20 mii, cu Astra Zeneca. 

Pe acelaşi subiect

Dintre cei care vor să fie vaccinaţi cu Astra Zeneca, aproape jumătate s-au înscris în centre de vaccinare din Bucureşti şi Ilfov, locuri unde incidenţa este foarte mare. 

- A fost greu să găsiţi un loc disponibil? 

- Da, s-a deblocat odată cu nebunia cu Astra Zeneca şi atunci am găsit în 2 zile. 

- Am aşteptat mult, am încercat de multe ori până s-a eliberat. Cam o lună de zile. 

- Aş vrea de la Pfizer dacă ar fi să mă vaccinez. 

În aprilie se vor deschide noi cabinete de vaccinare: 12 pentru Moderna si 144 pentru Pfizer. Mai mult, n fiecare cabinet se vor vaccina 90 de oameni pe zi, nu 60 ca acum. 

Voiculescu: "În următoarele 2 luni vor veni în România peste 7 milioane de doze de vaccin. Asta înseamna că o mare mare parte dintre românii care vor vrea să se vaccineze vor putea să se vaccineze în siguranţă, lângă casa lor". 

3 milioane de doze în luna aprilie

Doar în aprilie vor ajunge în România peste 3 milioane de doze de vaccin. 

Andrei Baciu, secretar de stat: "Avem şi dozele de la Johnson and Johnson care vor sosi în saptămâna a treia din luna aprilie. Sosesc aproximativ 60 mii doze în ultima săptămână din aprilie vor sosi 103 mii doze". 

Din aprilie autorităţile se bazează şi pe medicii de familie. Cinci mii dintre ei sunt de acord să vaccineze pacienţi. Fiecare ar urma să imunizeze, în medie, 100 de persoane pe săptămână. Vor avea la dispoziţţie Astra Zeneca şi Johnson and Johnson. 

Valeriu Gheorghiţă: "Programarea nu se va efectua prin platforma. Prioritatea e cea din strategie. Fiecare medic de familie, dupa modelul vaccinarilor antigripale, isi face catagrafia pacientilor proprii, zilnic va programa 10-15-20 de persoane, va efectua vaccinarea persoanelor respective". 

Apoi, şi marile companii vor putea să îşi vaccineze în cabinete speciale angajaţii. În schimb, nu ne vom putea vaccina in farmacii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Fără locuri pentru imunizarea cu Pfizer şi Moderna. Din aprilie, vaccinarea se va face și la medicul de familie