Antena Meniu Search
x

Din mai, Bucureştiul, din nou un şantier! Iată ce pasaje vor fluidiza traficul

Şoferii din Capitală trebuie să se înarmeze cu multă răbdare! Primăria Capitalei deschide luna viitoare două noi şantiere pentru pasaje subterane, deşi nu s-au terminat încă lucrările la alte două

În mai puţin de o lună, se va lucra la un pasaj subteran cu patru benzi la Piaţa Sudului. Tunelul rutier va face legătura între Calea Văcăreşti şi strada Niţu Vasile şi va avea o lungime maximă de 85 de metri. Acesta ar trebui să fie gata într-un an şi jumătate şi va fi plătit din fonduri europene.

Cel puţin până la primăvară, lucrările vor merge în paralel cu cele de la pasajul Mihai Bravu, început încă din 2011. Practic, pe o distanţă de nici un kilometru, două şantiere uriaşe vor sufoca traficul în sudul Capitalei.

Dar asta nu este tot! Luna viitoare vor începe lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Romană. Acesta va avea cinci ieşiri, iar trecerile de pietoni vor fi desfiinţate. După ce vor fi gata lucrările, traficul la suprafaţă ar trebui să fie mult mai fluid, pentru că şoferii vor scăpa de semafoare şi vor traversa intersecţia folosind sensul giratoriu. Pentru noul pasaj pietonal, Primăria Capitalei va plăti 10 milioane de lei, iar el trebuie terminat până la finalul anului viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Din mai, Bucureştiul, din nou un şantier! Iată ce pasaje vor fluidiza traficul