Antena Meniu Search
x

Dintr-un singur desert, antreprenorii români cu imaginaţie au construit afaceri de succes

Dintr-un singur desert, antreprenorii români cu imaginaţie au construit afaceri de succes! Au reinventat cofetăriile clasice, cu zeci de prăjituri, şi au mizat doar pe un preparat-vedetă. Fie că vorbim de clătite, tarte, ecleruri sau brioşe, pe care le-au ridicat la rang de artă, spre deliciul clienţilor. 

de Redactia Observator

la 01.07.2019, 00:09

Vezi și

Dintr-un singur desert, antreprenorii români cu imaginaţie au construit afaceri de succes! Au reinventat cofetăriile clasice, cu zeci de prăjituri, şi au mizat doar pe un preparat-vedetă. Fie că vorbim de clătite, tarte, ecleruri sau brioşe, pe care le-au ridicat la rang de artă, spre deliciul clienţilor. 

La o plimbare prin Capitală, cu greu am găsit clasicul loc în care poţi alege dintre o savarină, o amandină şi un ecler. Cofetăriile moderne sunt mult mai complexe şi sunt în general axate pe un singur preparat. Noi am găsit trei astfel de locuri care cu siguranţă vă vor încânta papilele gustative! 

Pe o alee îngustă, descoperim un mic atelier cu iz parizian. Înăuntru, ne întâmpină Radu, cel care a creat aici un paradis al tartelor. 

Ideea unei cofetării specializate în tarte a găsit-o în Belgia, acolo unde preparatul este deja emblematic. Şi a reinventat bine cunoscuta prăjiitură în nenumărate moduri. De la blatul cu unt umplut cu cremă de ciocolată şi caramel sărat, până la bezelele franţuzeşti cu cremă de castane şi rom cubanez. 

Pe acelaşi subiect

Tot pe tarte de data aceasta făcute după o singură reţetă portugheză - au mizat şi proprietarii unei alte cofetării nişate din centrul capitalei. Aici, se coc la foc automat celebrele Pastel de Nata. Prăjitura s-a născut în secolul al VIII-lea în Lisabona, atunci când călugării îşi apretau hainele cu albuşuri de ou. Iar gălbenuşul rămas ajungea în aceste delicatese.

Şi clătitele au astăzi propriile lor cofetării dedicate. Noi le-am găsit într-un decor de poveste, tot în Micul Paris. Aromele franţuzeşti ne întâmpină de la intrare. 

Clătita flambată în alcool şi suc de portocale ajunge în farfurie alături de afine şi coacăze proaspete. Clienţii se întorc aici şi pentru torturile de clătite sau pentru variantele sărate, cu somon afumat şi cremă de brânză. 

Afacerile nişate, axate pe o singură idee, se dovedesc reţeta succesului pentru mulţi antreprenori, care au astfel concurenţă mai puţină şi şanse mai mari să devină faimoşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Dintr-un singur desert, antreprenorii români cu imaginaţie au construit afaceri de succes