Antena Meniu Search
x

Video "Facem Paştele pe pârtie!" Aglomeraţie la schi, pe pârtiile din toată ţara. Mii de turişti sunt hotărâţi să recupereze timpul pierdut în decembrie

N-aduce Crăciunul ce aduce Paştele! Mii de turişti au umplut astăzi pârtiile din staţiunile de la munte. La Sinaia au fost cozi la telescaun ca în plin sezon. Ninsorile din ultimele zile garantează că zăpada o să ţină până după Înviere.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 08.04.2023, 19:21

Vezi și

La jumătatea primăverii, pârtiile din toată ţara au fost mai pline astăzi decât în miezul iernii. Pe domeniul schiabil Sinaia au fost cozi la instalaţiile de transport pe cablu. În ajun de Florii, schiorii au recuperat timpul pierdut în decembrie. 

Turist: Am încredere că o să fie una dintre cele mai frumoase zile, pentru că zăpada este super perfectă, toată lumea să vină la schi. 

Se schiază în condiţii dintre cele mai bune pe pârtiile din zona superioară a domeniului schiabil Sinaia, în Valea Soarelui şi Valea Dorului. Iar la instalaţia de telescaun Valea Soarelui, timpul de aşteptare nu trece, în niciun moment al zilei de 20 de minute. 

Aglomeraţia nu i-a făcut să renunţe pe schiori

Pe acelaşi subiect

Au stat la cozi răbdători, mulţumiţi că au primit zăpada la care nu mai sperau.

Turist: E super vreme, e zăpadă. Fain de tot

Turist: Nu mai speram, nu mai speram că iarna asta o să mai prindem aşa zăpadă. Totul e minunat! Facem Paştele pe pârtie. 

Dacă de Crăciun, turiştii din Poiana Braşov au ieşit la iarbă verde şi nu au putut să se dea cu sania sau cu schiurile, acum pârtiile au fost deschise. În Poiana Braşov, nu mai puţin de şase pârtii îi aşteaptă pe amatorii de schi şi snowboarding. Grosimea stratului de zăpadă este între 5 şi 25 de cm. 

Turist: Este chiar minunat. Atmosfera este foarte frumoasă, eşti la munte până la urmă, schiezi, totul e perfect. 

Mihai Ţâţârcă - instructor de schi: Mai aglomerat ca în alte weekenduri, dar na, e vacanţă, e normal. 

Cât costă o vacanţă de Paşte la munte

De zilele libere se bucură şi turiştii mici şi mari care au ajuns în staţiunea Arieşeni, din judeţul Alba. În prima zi de vacanţă, elevii au dat ghiozdanul şi cărţile pe casca şi ochelarii pentru schi. Zăpada are aproape un metru.

Dan Gligor - administrator pârtie: Pârtia arată mai bine ca în decembrie. Îi aşteptăm pe turişti să vină să ciocnim ouăle de Paşti pe pârtie. 

Ofertele pentru sejururi de Paşte la munte sunt diverse. De la 1.800 de lei pe cameră la un hotel de trei stele din Poiana Braşov, până la 2.800 de lei, cu demipensiune, la Arieşeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » "Facem Paştele pe pârtie!" Aglomeraţie la schi, pe pârtiile din toată ţara. Mii de turişti sunt hotărâţi să recupereze timpul pierdut în decembrie