Antena Meniu Search
x

Doi din zece români continuă să lucreze de acasă. De ce se tem însă angajaţii care muncesc remote

Munca de acasă are avantaje, dar îi face pe angajaţi sceptici şi anxioşi cu privire la şansele de a mai promova în carieră! 

de Redactia Observator

la 03.06.2022, 10:44

Doi din zece români continuă să lucreze de acasă. De ce se tem însă angajaţii care muncesc remote - Profimedia

Potrivit unui sondaj la care au participat peste 52.000 de angajați din 44 de țări, inclusiv România, oamenii care lucrează de la distanţă sunt mai îngrijoraţi în ceea ce priveşte lipsa oportunităţilor de avansare. Iar odată cu pandemia - şi în ţara noastră - procentul celor care muncesc remote a crescut la aproape doi din zece români.

Doi din zece români lucrează de acasă

În prezent, doar 29% dintre salariaţi lucrează exclusiv la birou. La nivel global, proporţiile stau invers. 31% lucrează exclusiv de la distanţă şi doar 13% merg zilnic la locul de muncă. De remarcat este asadar ca, din totalul respondenţilor, 21% au declarat ca se tem de lipsa unor şanse reale de avansare, iar cei mai mulţi dintre ei lucrează de acasă.

Pentru angajatori, problema intervine în momentul în care subalternii lor care au competenţe specializate, indiferent de modul în care lucrează, se hotărăsc să testeze piaţa. Iar un factor determinant în acest sens este şi fenomenul mondial "marea demisie". Ca să nu plece, angajaţii cer fie o promovare, fie o mărire de salariu.

Si angajatorii au inceput sa aiba cerinte- la interviu au aparut solicitari explicite de experienta offline. Cert este că, dacă e să ne raportăm la nivelul de satisfacţie al angajaţiilor, cei mai încântaţi de actualul job par să fie cei care lucrează la distanţă, în proporţie de 63%. În timp ce printre cei care merg zilnic la biroul, procentul scade la 45%. Sondajul mai sublinează şi faptul că în următorul an - din perspectiva angajatorilor - va scădea numărul celor care lucrează remote. La 11% în România şi 18% la nivel global.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Doi din zece români continuă să lucreze de acasă. De ce se tem însă angajaţii care muncesc remote