Antena Meniu Search
x

Dosar penal pentru un medic din Botoșani, care nu a respectat izolarea

Organele de anchetă din Botoșani au început demersurile pentru urmărirea penală a unui medic diagnosticat cu noul coronavirus.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 30.03.2020, 17:17

Coronavirus în România
Medicul din Botoșani intrase în contact cu cel mai tânăr pacient cu coronavirus care a decedat, în România, o femeie de 27 de ani - Observator

Organele de anchetă din Botoșani au început demersurile pentru urmărirea penală a unui medic diagnosticat cu noul coronavirus.

Potrivit anchetatorilor, acesta activează pe una din secţiile Spitalului Judeţean şi, deşi a intrat în contact cu o fata de 27 de ani, diagnosticată marţi, 24 martie, nu a respectat regulile de izolare.

Cu toate că a fost informat de medicul epidemiolog al Spitalului Judeţean de Urgenţă să stea în izolare până la primirea rezultatelor, acesta a continuat să se prezinte la cabinet, unde a oferit consultaţii la câteva zeci de persoane.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a raportat faptul că, dintre cele 285 de cadre medicale din România diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus, unul singur este din Botoșani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Dosar penal pentru un medic din Botoșani, care nu a respectat izolarea