Antena Meniu Search
x

Video Două exemplare din cea mai mică specie de maimuţe din lume s-au născut la Grădina Zoologică din Sibiu. Fiecare maimuţă cântăreşte, în prezent, doar 15 grame

Grădina Zoologică din Sibiu are noi locatari. Acolo s-au născut recent gemeni de maimuță marmoset. Fiecare exemplar cântărește în prezent cel mult 15 grame, pentru că vorbim de cea mai mică specie de maimuță din lume. Tot la Zoo Sibiu a fost inaugurată și Ferma Animalelor, un proiect inițiat pentru ca cei mai mici vizitatori să poată interacționa cu animalele domestice. 

de Andrei Naiţă

la 28.10.2022, 08:55

Vezi și

Cei doi noi membri ai familiei de marmoset s-au născut în urmă cu două săptămâni, însă deocamdată nu se ştie dacă sunt fetiţe sau băieţi, pentru că sunt prea mici. 

Liviu Todescu, medic veterinar zoo Sibiu: Marmoseta comună provine dintr-o zonă din Brazilia. Au undeva la 250-300 de grame adulţii, puii 10-15 grame, ca hrană sunt specii omnivore, deci ca orice specie de maimuţe: legume, fructe, insecte.

Vizitatorii au fost încântaţi să-i cunoască pe cei mai noi locatari ai grădinii zoologice din Sibiu. 

Vizitator: Da, i-am văzut. Foarte frumoşi. Mici, da. Mici de d-abia îi vezi. 

Pe acelaşi subiect

Vizitator: Par foarte, foarte mici. Sunt curioasă dacă chiar e ok să stea împreună cu restul animalelor. Da, sunt în deplină siguranţă aici. 

Cei doi pui nu sunt singurii care s-au născut în captivitate la grădina zoologică din Sibiu. Şi familia de maimuţe pavian s-a mărit cu încă un exemplar. 

Cristian Zoldi, medic veterinar: În momentul de faţă puiul de pavian este alăptat de mama şi cea mai mare perioadă de timp stă în braţele mamei care îl şi curăţă. În momentul când ajunge la maturitate, este băieţel, poate să ajungă la 35 de kilograme.

Ferma Animalelor de la Zoo Sibiu

Tot aici, vizitatorii pot merge şi la Ferma Animalelor, unde găsesc raţe, gâşte, ponei, vaci pitice, oi şi capre.

Vizitator: Nepoţelul meu este foarte fericit când vine aici. 

Copii: Ne place ideea, da, ne place.

Reporter: Le-aţi dat de mâncare la căpriţe?

Copii: Da.  

Marius Lunca, grădina zoologică Sibiu: Momentan am reuşit să aducem nişte căpriţe, nişte vaci, nişte ponei, găini, dar urmează să populăm şi cu nişte porci şi cu nişte gâşte domestice.

Grădina zoologică din Sibiu adăposteşte peste 300 de animale din 70 de specii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Două exemplare din cea mai mică specie de maimuţe din lume s-au născut la Grădina Zoologică din Sibiu. Fiecare maimuţă cântăreşte, în prezent, doar 15 grame